Project Description

Kitesafari Brazilija

Si želite okusiti pravi kajtarski raj? Si želite skozi pravo kajtarsko potovanje spoznati skrivnosti pristne severne Brazilije? Pridruži se nam na pravem kitesurfariju na katerem bomo iskusili prave downwinderje, sladke flat lagune in prave latino ritme s katerimi lahko postreže le brazilska nočna zabava. Letos bo program še boljši, saj je sestavljen na podlagi bogatih izkušenj iz vseh naših preteklih kite tripov po Braziliji. Naša ekipa se v Brazilijo vrača že osmič zapored. Kajtanje v Braziliji je trip, ki vam bo ostal v spominu za vedno.

Kje bomo kajtali?

Kite trip po Braziliji bomo pričeli 80km severno od letališča (Fortaleza) v majhni vasici Lagoinha, kjer bomo nastanjeni tik ob laguni s popolno flat vodo.  Najbolj severno točko tokratnega potovanja bomo dosegli v vasici Barra Grande, le ta ponuja prav vse kar si lahko zamislite na svojih rajskih kajtarskih počitnicah. Poleg kajtanja bomo na željo skupine organizirali tudi izlet v delto reke Parnaiba in nepozabne downwinderje. Naše kite potovanje bomo zaključili v legendarnem Cumbucu in laguni Cauipe.

Zakaj kajtanje v Braziliji?

Brazilija je kraj kjer tipično kajtarsko vprašanje ’ali bo jutri pihalo?’ postane brezpredmetno. Odgovoriti si moraš le na vprašanje kdaj in kje želiš kajtati. Glavna prednost severne Brazilije je konstanten močan veter in neskončne peščene plaže. Poleg kajtanja na morju in valovih pa Brazilija ponuja nešteto flat lagun. Temperatura zraka je okoli 30 stopinj podnevi in 25 ponoči, temperatura morja pa se vedno giba okrog 25 stopinj celzija.

Kakšni so kite spoti?

Kite spoti so zelo raznoliki in nudijo vse; povsem flat lagune, do pravih valov.

Nekaj več o najbolših spotih v Braziliji si lahko preberete tudi v tem članku. Mi bomo kajtali na večini najbolših.

Za koga?

Kajtanje v Braziliji priporočamo vsem, ki so že samostojni in obvladajo vožnjo v veter. Nekateri kajt spoti so primerni tudi za popolne začetnike, med tem ko so nekateri drugi spoti zelo zahtevni.

Kako je z vetrom?

V Braziliji od julija do januarja pihajo konstantni pasatni vetrovi, ki so zaradi specifičnih lokalnih pogojev zelo konstantni in tudi močni za idealno kajtarijo. Statistika vetra je odlična. Ne boste doživeli brezvetrja.

Kakšni tečaji se izvajajo?

V Braziliji izvajamo predvsem nadaljevalne in napredne tečaje kajtanja. Na posebno željo in ob dogovoru z udeleženci pa lahko izpeljemo tudi začetni tečaj kajtanja.

Kje še lahko kajtam?

Med našim obiskom Brazilije bomo prepotovali več kot 600km obale, ki ponuja številne in raznolike kite spote.

Ponudba aranžmajev

Aranžma vključuje

 • 3 nočitve pousada v Lagoinhi
 • 2 nočitve pausada Jericoacoara
 • 9 nočitev pousada v Barra Grande
 • 2 nočitvi pousada v Cumbucu
 • V vse nočitve vključen zajterk
 • Najem 4×4 pick-up avtomobila za celotno obdobje potovanja
 • Vodenje in organizacija

Doplačila:

 • Nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini
 • Letalska karta (trenutna cena 560 eur let iz Benetk)
 • Prevoz športne opreme
 • Stroški goriva v času potovanja
 • Strošek prijave: 15 eur
Termin Datum Cena Zasedenost
Termin 1 23.10. – 8.11.2020 (16 dni) 1050€ Prosto

Petek, 23.10.2020 – Lagoinha:

Po prihodu v Brazilijo bomo najeli avtomobile nato pa se odpeljali na našo začetno destinacijo v vasico Lagoinha, ki je od letališča oddaljena 2h. Pousada v kateri bomo prenočevali je tik ob laguni, ki ponuja idealne razmere za vse ljubitelje freestlyla. V Lagoinhi bomo ostali tri noči, premagali časovno razliko in se privadili na vetrovne razmere.

Ponedeljek, 26.10.2020 – Jericoacoara:

Sledi obisk idilične ribiške vasice Jericoacoara, kjer bomo naredili super downwinder, predvsem pa se prepustili vzdušju ki ga vasica ponuja.

Ponedeljek, 28.10.2020 – Barra Grande:

Sledi nekajurni transfer dalje proti severu do vasice Barra Grande. To bo tudi naša osrednja baza tokratnega potovanja saj bomo ostali na lokaciji kar 9 noči. Barra Grande je manjša različica Jericoacoare. Tudi tukaj so ulice peščene, kajtanje pa je mogoče direktno pred vasico, kot tudi v laguni, ki je nekoliko nize v smeri vetra. Naša pousada bo ponujala vse udobje, ki ga potrebuje utrujeni kajtar in je od obale oddaljena le 100m. Veter je tukaj lep in konstanten. Po želji bomo organizirali tudi izlete v delto reke Parnaiba, ki je ogromna in znana po številnih kanalih, ki jih obkrožajo mangrove ter skriva mnogo skritih kite spotov.

Četrtek, 6.11.2020 – Cumbucu:

V četrtek se vračamo nazaj proti Fortalezi. Zadnje dve noči bomo preživeli v živahnem Cumbucu, kjer bomo spili še zadnjo capirinho in kajtali v legendarni laguni Cauipe. Naslednji dan sledi povratek v Evropo.

Sobota, 8.11.2020 – povratek.

Bi želeli personalizirano ponudbo?

Bi želeli lasten renta car ali pa nadstandardno nastanitev? Bi želeli potovati v drugem terminu? Pošjite na povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo. Pošlji povpraševanje.