Kitesafari Kenija

Kenija in njena obala na robu Indijskega oceana, je pravi raj za vse kajtarje, ki radi pobegnejo pred zimsko turobo in se skrijejo v varno zavetje tropov. Toplo turkizno morje, konstanten termični veter in dolge peščene plaže ponujajo idealne pogoje za kajtanje. Kenija pa ponuja še mariskaj več kot le kajtanje v kičastih razmerah, in je s svojimi nacionalnimi parki pravi magnet za vse ljubitelje divje in neokrnjene narave. Tsavo East pa je eden izmed največjih in najstarejših kenijskih nacionalih parkov, kjer lahko srečate leve, slone, zebre, nosoroge…

Kje bomo kajtali?

Na kajtasafariju po Keniji bom obiskali dve najbolj znani kajt destinaciji. Poleg zelo znanega Diani Beacha, kjer se morje ponaša s čudovito turkizno barvo, še manj znano turistično območje Watamu, kjer si lahko obetamo konstanten in močnejši veter kot tudi flat lagune.

Kakšni so kite spoti?

Kite spoti se nahajajo v zavetju koralnega grebena in nudijo vse; povsem flat lagune, ob plimi do pravih valov.

Za koga?

Kajtanje v Keniji priporočamo vsem, ki so že samostojni in obvladajo vožnjo v veter. Nekateri kajt spoti so primerni tudi za popolne začetnike, med tem ko so nekateri drugi spoti zelo zahtevni.

Kako je z vetrom?

V Keniji od oktobra do marca pihajo konstantni termični vetrovi. Statistika vetra je dobra veter pa običajno niha med 15 in 25knt.

Kakšni tečaji se izvajajo?

V Keniji izvajamo predvsem nadaljevalne in napredne tečaje kajtanja. Na posebno željo in ob dogovoru z udeleženci pa lahko izpeljemo tudi začetni tečaj kajtanja.

Ponudba aranžmajev

Bi želeli personalizirano ponudbo?

Bi želeli lasten renta car ali pa nadstandardno nastanitev? Bi želeli potovati v drugem terminu? Pošjite na povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo. Pošlji povpraševanje.