Project Description

Kitesafari Grčija: grška odisejada

Grčija je nedvomno najboljša in najbolj obiskana poletna kajterska destinacija v Evropi. Več kot 13.000 kilometrov obale in vsakodnevno rajanje boga vetra Eola, nas v to deželo privablja že vrsto let. V vseh teh letih smo uspeli raziskati kar nekaj grške obale in ob tem odkrili vrhunske in neobljudene kite spote. Letos smo se odločili, da jih predstavimo tudi vam, zato vas vabimo, da se nam pridružite na grški odisejadi!

Kje bomo kajtali?

Naše izhodišče bo že vsem znani otok Lefkada, ki je že 10. leto zapored naša poletna kajterska baza. Prevoz do Lefkade vam uredimo mi, lahko pa na Lefkado pridete tudi v lastni režiji. Na Lefkadi nas bo pričakal kombi, spakirali bomo kite opremo in se odpravili novim kajtarskim dogovščinam naproti. Pot nas bo vodila proti Patrasu in na Peloponez. Orientriali se bomo po vetru in se dnevno odločali katere kite spote bomo obiskali. Čakajo nas “butter flat” lagune, obiskali bomo spot kjer trenirajo pro riderji, poiskali pa bomo tudi kakšen spot z valovi. Našo odisejado pa bomo sklenili na Lefkadi.

Zakaj na kitesafari po Grčiji?

Grčija poleg znanih in množično obiskanih destinacij ponuja še mnogo več. Okusili bomo tisto “pravo” Grčijo in uživali v grški gostoljubnosti in kulinariki, vmes pa si bomo ogledali še kakšno lokalno znamenitost. Peljali vas bomo na spote, ki jih na kajterskih zemljevidih ni, zato tam posledično ni gneče.

Kakšni so spoti

Raziskovali bomo različne spote . Pričakujemo lahko veliko flata, ki je primeren za učenje novih trikov.

Za koga

Kite safari je primeren za vse, ki že imajo osnovno znanje kajtanja in se samostojno peljejo upwind. 

Kako je z vetrom

Poleti v Grčiji pihata dva različna vetrova, termični veter maestral in meltemi. Kajtali bomo na območju, kjer izmenično pihata oba vetrova, tako, da ni bojazni da ne bi pihalo.

Kakšni tečaji se izvajajo

V ceno kite safarija je vključen napredni tečaj kajtanja, kjer bomo utrdili svoje znanje in se naučili novih trikov.

Ponudba aranžmajev

Lastni prevoz do Lefkade ali letalski prevoz iz Benetk

Prijavnica

Aranžma vključuje

  • 7 nočitev v različnih nastanitvah
  • Kombi prevoz in stroški bencina
  • Advanced tečaj kajtanja
  • Vodenje in organizacija.

Doplačila

  • Nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini
  • Prevoz do Lefkade ( v lastni režiji ali organizirano z letalom iz Benetk
  • Strošek agencijske prijave: 15 eur
Termin Datum Cena Zasedenost
Termin 1 29.6. – 6.7.2020 (7 dni) 590€ Prosto

Grčija je zelo znana po svoji raznovrstni kulinariki, na našem safariju nam bodo na voljo številne restavracije, seveda pa si bomo na željo skupine kakšen obrok priravili tudi sami ali pa organizirali skupni piknik v namestitvah.

Najeto bomo imeli skupno kombi vozilo.

Bi želeli personalizirano ponudbo

V primeru da ste zaključena skupina lahko organiziramo poseben termin, in vam samo ruto tudi popolnoma personaliziramo. Lahko nam pošljete povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo. Pošlji povpraševanje

Kite safari z vključenim naprednim tečajem kajtanja, kjer se boste naučili novih trikov!

Vključena izposoja surf deske in naprave za merjenje višine pri skokih.

Termin 29.6. – 6.7.2020