Nadaljevalni tečaj kajtanja

Udeležite se nadaljevalnega tečaja, kjer lahko svoje kajtersko znanje osvežite in nadgradite, predvsem pa brezskrbno uživate v športu.

Komu je tečaj namenjen?

Nadaljevalni tečaj kajtanja je namenjen vsem tistim, ki osnove kajtanja že obvladate in bi radi svoje znanje osvežili, nadgradili in dosegli kajtarsko samostojnost. Nadaljevalni tečaj je primeren tudi za tiste, ki že obvladate vožnjo v veter, nimate pa še svoje opreme ter vas je še malce strah samostojnega kajtanja. Naši inštruktorji in inštruktorice bodo z napotki in detajlno razlago preko radijske postaje z veseljem poskrbeli, da bo vaš napredek hiter in varen.

Obseg tečaja

Ker smo pri kajtanju odvisni od naravnih pogojev (veter in morje), ki so včasih lahko nepredvidljivi, je Kiteskulov 9 urni nadaljevalni tečaj razporejen na 5 dni. 5 dni smo izbrali, da se tečaj nemoteno izvede tudi v primeru, da kakšen dan v tednu ne ponuja primernih pogojev za učenje. Po zaključenem tečaju vam je na voljo šolska oprema, ki jo lahko koristite do konca tedna. Obseg tečaja lahko na vašo željo tudi prilagodimo.

Kaj je vključeno?

V nadaljevalni tečaj kajtanja je vključena vsa oprema za obdobje enega tedna: kite, deska, trapez, rešilni jopič in čelada opremljena z radijsko postajo za boljšo komunikacijo z inštruktorjem.

Kaj ni vključeno?

V tečaj ni vključena neoprenska obleka in čevlji za v vodo. V kolikor nimate lastne neoprenske obleke, si jo lahko izposodite pri nas.

V ceno tečaja ni vključen strošek potovanja na destinacijo. Ponudba kite potovanj>>

Potujem za 14 dni

V primeru, da načrtujete več tedensko potovanje, si lahko po nadaljevalnem tečaju izposodite opremo po znižani ceni.

Kdo bo moj inštruktor?

Vsi naši inštruktorji in inštruktorice so certifircirani po sistemu mednarodne kiteboard organizacije IKO ter imajo večletne izkušnje.  Kiteskul team >>

Velikost skupine

2 do 3 učenci na enega inštruktorja. Pari oz. skupine so vedno sestavljeni tako, da omogočajo najbolj optimalen napredek vsem posameznikom.

Otroci

Mlajši od 12 let se lahko udeležijo otroškega tečaja kajtanja.

Kje lahko tečaj opravljam?

Kiteskul za izvedbo nadaljevalnih tečajev vedno izbira destinacije s konstantnimi vetrovi, plitvimi lagunami ter dobro vetrovno statistiko. Nadaljevalni tečaj kajtanja lahko opravljate na sledečih destinacijah: MarokoSardinijaNeretva, Egipt, Brazilija.

Česa se bom na tečaju naučil?

Nadaljevalni tečaj vedno prilagodimo željam in predznanju tečajnika/ce, zato je spekter znanj, ki jih osvajamo na nadaljevalnem tečaju zelo različen, od izboljšanja vožnje v veter do prvih skokov in trikov.
Okvirno pa je nadaljevalni tečaj kajtanja sestavljen iz dveh sklopov:

 • Suverena vožnja v veter v obe smeri
 • Kontrolirano ustavljanje
 • Uporaba pravil srečevanja
 • Kontroliranje hitrosti z robom deske in barom
 • Pravilno dviganje in spuščanje kajta na plaži

 • Izbira primerne opreme (velikost, oblika in model kajta in deske)
 • Obračanje v obe smeri
 • Suverena vožnja po globoki vodi z efektivnim “body dragom”
 • Vožnja po prstih (“toeside”/”switch”)
 • Samoreševanje
 • Napotki in nasveti za nakup opreme
 • Napotki in nasveti za varno izbiro spotov
 • Napotki in nasveti za odgovorno in varno kajtersko samostojnost

Vam nadaljevalni tečaj kajtanja ne ustreza?
Izberite enega od ostalih tečajev kajtanja.

Nadaljevalni tečaj kajtanja

Odpotuj z nami in se udeleži tečaja.

Cena: 405€