Project Description

Kitesafari Cape Town

Našo že 10. sezono začenjamo udarno, odpravljamo se v Cape Town. Mesto v Južnoafriški republiki slovi po močnem vetru in odličnih pogojih za kajtanje. Verjetno ni kajterja, ki še ni slišal za Red Bullovo tekmovanje King of The Air, ki se vsako leto odvija prav na obalah Cape Towna. Poleg kajtanja pa se Cape Town in njegova okolica  ponašta s prelepo naravo in številnimi možnostmi  aktivnosti za avanturiste. 

Kje bomo kajtali?

Nastanjeni bomo v predelu Bloubergstrand, ki je najboljše izhodišče za obisk številnih plaž, ki se nahajajo v neposredni bližni. Močan konstanten side shore veter, ki piha med 20 in 30+ vozli nudi odlične razmere za tiste, ki se navdušujejo nad visokimi skoki. Dolge peščene plaže nudijo možnost večkilometrskih downwinderjev s poigravanjem na zabavnih valovih. Za vse navdušence flat lagun pa se v le uro vožnje oddaljenemu Langebaanu nahaja velika laguna. Kajtanje v Cape Townu je tako primerno za vse nivoje kajtarskega znanja.

Zakaj kajtanje v Cape Townu?

Obeta se nam kajtarska pustolovščina, ki poleg kajtanja na raznolikih kajt spotih ponuja še mnogo več. Raziskovali bomo čudovito obalo Atlanstskega in Indijskega oceana ter se povzpeli na Table Mountain in Lion Head. Odpravili se bomo tudi na kolesarsko turo po okoliških vinogradih, ki slovijo po odličnem vinu. Obiskali pa bomo tudi znameniti Rt Dobrega upanja in poiskali pingvine 😉 

Ali je potovanje v Cape Town varno?  

Na splošno je JAR nekoliko bolj nevarna država. Cape Town pa je multikulturno in odprto mesto, precej bolj razvito in tudi varno v primerjavi z ostalimi mesti. Ker pa se bomo po Cape Townu in okolici potepali v večji skupini, pa je možnost za razne neželene dogodke še manjša.

Kakšni so spoti

Kite spoti so zelo raznoliki in nudijo vse; od povsem flat lagune do velikih valov

Za koga

Kajtanje v Cape Townu priporočamo vsem, ki so že samostojni in obvladajo vožnjo v veter. Nekateri kajt spoti so primerni tudi za popolne začetnike, med tem ko so nekateri drugi spoti zelo zahtevni.

Kako je z vetrom

Zelo zanesljiv veter piha med novembrom in marcem, najbolje ravno januarja in februarja. Veter je na večini spotov side shore smeri in piha med 20 in 30 vozli, včasih tudi 40+.

Kakšni tečaji se izvajajo

V Cape Townu izvajamo predvsem napredne tečaje kajtanja.

Ponudba aranžmajev

Z letalom iz Ljubljane ali Zagreba

Prijavnica

Aranžma vključuje

  • 12 nočitev v prostorni kite hiši 
  • Najem avtomobila za celotno obdobje potovanja
  • Turistična visa za JAR
  • Vodenje in organizacija.

Doplačila

  • Nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini
  • Letalska karta (trenutna cena 500€- 650€ iz Ljubljane ali Zagreba)
  • Prevoz športne opreme
  • Stroški goriva v času potovanja
  • Strošek agencijske prijave: 15 eur
Termin Datum Cena Zasedenost
Termin 1 18.1. – 31.1.2019 (13 dni) 850€ Prosto

Cena hrane je v Cape Townu cenejša kot v Sloveniji. V številnih restavracijah bodo na svoj račun prišli predvsem ljubitelji mesa in pa okusnega afriškega sadja.

Najeli bomo več vozil, ki si jih bo delila celotna skupina. To pomeni, da bomo lahko kajtali na različnih spotih in se ogledovali številne znamenitosti.

Bi želeli personalizirano ponudbo

V primeru da ste zaključena skupina lahko organiziramo poseben termin, in vam samo ruto tudi popolnoma personaliziramo. Lahko nam pošljete povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo. Pošlji povpraševanje

Pridružite se nam na prvem kajtarskem tripu v sezoni 2020.

Termin 18.1. – 31.1.2020