Kitesafari Cape Town

Našo že 13. sezono začenjamo udarno, odpravljamo se v Cape Town. Mesto v Južnoafriški republiki slovi po močnem vetru in odličnih pogojih za kajtanje. Verjetno ni kajterja, ki še ni slišal za Red Bullovo tekmovanje King of The Air, ki se vsako leto odvija prav na obalah Cape Towna. Poleg kajtanja pa se Cape Town in njegova okolica  ponašata s prelepo naravo in številnimi aktivnostmi za avanturiste. 

Kje bomo kajtali?

Nastanjeni bomo v predelu Bloubergstrand, ki je najboljše izhodišče za obisk številnih plaž, ki se nahajajo v neposredni bližini. Močan ter konstanten side shore veter, ki piha med 20 in 30+ vozli nudi odlične razmere za navdušence nad visokimi skoki. Dolge peščene plaže nudijo možnost večkilometrskih downwinderjev s poigravanjem na zabavnih valovih. Za vse navdušence flat lagun pa se v, le uro vožnje oddaljenemu, Langebaanu nahaja velika laguna. Kajtanje v Cape Townu je tako primerno za vse nivoje kajtarskega znanja.

Zakaj kajtanje v Cape Townu?

Obeta se nam kajtarska pustolovščina, ki poleg kajtanja na raznolikih kajt spotih ponuja še mnogo več. Raziskovali bomo čudovito obalo Atlantskega in Indijskega oceana, ter se povzpeli na Table Mountain in Lion Head. Odpravili se bomo tudi na kolesarsko turo po okoliških vinogradih, ki slovijo po odličnem vinu. Obiskali pa bomo tudi znameniti Rt Dobrega upanja in poiskali pingvine ;) 

Ali je potovanje v Cape Town varno?  

Na splošno je JAR nekoliko bolj nevarna država. Cape Town pa je multikulturno in odprto mesto, precej bolj razvito in tudi varno v primerjavi z ostalimi mesti. Ker  se bomo po Cape Townu in okolici potepali v večji skupini, ter se izogibali nevarnim predelom je možnost za razne neželene dogodke še manjša.

Kakšni so spoti

Kite spoti so zelo raznoliki in nudijo vse; od povsem flat lagune do velikih valov

Za koga

Kajtanje v Cape Townu priporočamo vsem, ki so že samostojni in obvladajo vožnjo v veter. Nekateri kite spoti so primerni tudi za popolne začetnike, med tem ko so nekateri drugi spoti zelo zahtevni.

Kako je z vetrom

Zelo zanesljiv veter piha med novembrom in marcem, najbolje ravno januarja in februarja. Veter je na večini spotov side shore smeri in piha med 20 in 30 vozli, včasih tudi 40+.

Kakšni tečaji se izvajajo

V Cape Townu izvajamo predvsem napredne tečaje kajtanja.

Ponudba aranžmajev

Z letalom iz Ljubljane ali Zagreba

Bi želeli personalizirano ponudbo

V primeru da ste zaključena skupina lahko organiziramo poseben termin, in vam samo ruto tudi popolnoma personaliziramo. Lahko nam pošljete povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo. Pošlji povpraševanje

Pridružite se nam na prvem kajtarskem tripu v sezoni 2024.

Termin 19.1. – 3.2.2024

kitesafari
CAPE TOWN
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec