Kajt oprema, ki jo uporabljamo v KITESKUL šoli kajtanja

V Kiteskul, šoli kajtanja na prvo mesto postavljamo kvaliteto. Temu motu sledimo tudi pri izbiri opreme, ki jo uporabljamo. Kajt oprema je obnovljena vsako sezono, saj lahko le tako zagotavljamo brezhibno delovanje, ki nam omogoča nemoteno izvedbo tečajev kajtanja.

V naši šoli kajtanja že nekaj let uporabljamo in prisegamo na izdelke svetovno priznanih in preizkušenih proizvajalcev. Kajt oprema, katero v šoli trenutno uporabljamo, smo izbrali po podrobnem testiranju in na podlagi treh glavnih kriterijev:

  1. Kvaliteta izdelave in vzdržljivost materialov sta na prvem mestu.
  2. Poprodajna podpora je za nas še posebej pomembna. Sodelujemo z dobavitelji, ki lahko hitro in učinkovito poskrbijo za odpravo morebitnih težav/napak na opremi.
  3. Seveda pa je pri izbiri opreme pomebna tudi cena in hitrost dobave izdelkov.

V Kiteskul že kar nekaj sezon uporabljamo nasledjo opremo:

KAJTI:

Slingshot Rally je dobro preizkušen in robustno grajen kajt z Delta-C obliko. Stožčasto oblikovano krilo in skozi sezone razvoja optimiziran tritočkovni sistem vpetja zagotavlja širok vetrovni razpon in enostavno pobiranje kajta iz vode. Prav ti dve lastnosti pa sta tisto, kar je pri šolskem kajtu najpomembnejše. Ne glede na to, ali se soočate z močnim vetrom, velikimi valovi ali s športom šele začenjate, Slingshot Rally je res prava izbira za vse pogoje.

Velikosti ki jih uporabljamo: 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 12 / 14

Za potrebe izvedbe tečajev uporabljamo v manjši meri tudi druge modele proizvajalca Slingshot – SST, RPM in Turbine.

Kajt oprema

DESKE:

Deska Slingshot Glide  je naša prva izbira za popolne začetnike, in ko vetrovne razmere niso najboljše. Deska s svojo edinstveno obliko zagotavlja veliko zabave tudi takrat, ko je vetra manj in postanejo običajne deske premajhne. V kombinaciji s kajti večjih velikosti uspemo s to desko izpeljati mnogokateri tečaj v šibkem vetru.

Velikost, ki jo uporabljamo: 160 cm

Deska pa ni namenjena le vožnji v šibkem vetru, saj je v primerjavi s tipičnimi (ogromnimi in okornimi) light wind deskami veliko bolj vodljiva. Glavna prednost deske je njena vitkost in blagi rocker, ki zagotavljata dober oprijem robnika.

Kajt oprema

Deska Slingshot Crisis je naša tipična šolska deska, saj njena oblika zagotavlja odlične vozne lastnosti za vse tiste, ki želijo čim hitreje napredovati od popolnega začetnika do naprednješega kajtarja.

Velikosti, ki jih uporabljamo: 134/136/141 cm

Mehkejši flex pomaga absorbirati valovanje in omogoča mehkejše pristanke za rajderje, ki se že učijo skakanja. Vsekakor pa to ni deska samo za začetnike, saj je zaradi poskočnosti in izjemno lahkotnega občutka pod nogami, priljubljena deska pri tudi bolj izkušenih kajterjih. Crisis deska ima značilno Slingshotovo vertikalno laminirano leseno osnovo, eno-konkavni oris in dvojne gladke kanale na spodnjem delu. Rezultat vsega naštetega je izjemna sposobnost vožnje v veter, gladkejša vožnja skozi valove ter prijetni pristanki pri skokih.

Kajt oprema

Deska Slingshot Misfit  je odlična freeride deska, ki se odlično obnese v vseh vetrovnih pogojih in je ena izmed najboljših vsestranskih desk, ki je znana tudi po svoji robustnosti in obstojnosti. Deska ima leseno sredico in je na upogib nekoliko trša kot Crisis, kar zagotavlja idealno vožnjo v vseh pogojih in je idealna izbira kot rental deska.

Velikosti, ki jih uporabljamo: 132/ 136/142 cm

Poleg naštetih desk uporabljamo še nekatere izbrane modele proizvajalcev Brunotti in Tona Boards. Kajt oprema, vrhunske kvalitete.

Kajt oprema

TRAPEZI, JOPIČI in NEOPRENSKE OBLEKE:

Trapez Mystic Star je sicer eden od osnovnih modelov proizvajalca Mystic, kljub temu pa nudi prav vse, kar začetnik pričakuje od trapeza. Model Star so pri Mysticu v zadnjih nekaj letih močno nadgradili in postaja eden od bolj udobnih vstopnih modelov ledvenih trapezov na trgu. Trapez se lepo prilagaja telesu. Kljuka z 2-točkovnim vpetjem in dodatnim pasom preprečuje njeno dvigovanje.

Trapez Mystic Drip nudi anatomsko oblikovano oporo hrbta in je prevlečen s 3D krojenim neoprenom ter se z mehkim robom odlično prilagaja telesu.

Vsi tečajniki morajo v času tečaja uporabljati izbrane modele jopičev Mystic. Le-ti nudijo dobro zaščito proti udarcem v prsni koš in hrbet ter nudijo primeren vzgon za lažji vodni štart. So primerno oblikovani za uporabo v kombinaciji s trapezom tako, da minimalno ovirajo gibanje med učenjem kajtanja.

Kajt oprema
Kajt oprema
Kajt oprema

Našim tečajnikom opcijsko nudimo tudi izposojo neoprenskih oblek. Na voljo sta kratka in dolga neoprenska obleka Mystic Star. Model Star povsem zadošča potrebam začetnikov. Kljub vsemu pa vsem, ki kupujete lastno neoprensko obleko, močno svetujemo nakup katerega od bolj dovršenih in naprednih modelov obleke znamke Mystic.

Kajt oprema, ki so jo izbrali naši inštruktorji?

Večino naših inštruktorjev vozi kajte Slingshot RPM, ki so znani predvsem po svoji Bulletproof izdelavi, stabilnosti in odlčinih voznih lastnostih v vseh razmerah. Kot najljubšo twintip desko smo izbrali Slingshot Vision ali Tono Pop. Pri trapezih prisegamo na različne modele znamke Mystic. Med najbolj priljubljenimi so modeli Warrior, Mayestic in v letošnji sezoni predvsem Mayestic X. Tudi pri ostalih delih opreme (shortsi, lycre, neoprenske obleke), ki so nepogrešljivi pri kajtanju so na prvem mestu produkti znamke Mystic.

Vso, zgoraj opisano opremo je pri nas mogoče pred nakupom tudi testirati. Udeležencem naših odprav in tečajev pa v primeru nakupa nudimo posebne cene. Pošlji nam e-Mail in dogovorili se bomo za test opreme.

V kolikor te zanima nakup rabljene opreme, pa si lahko na spodnjem linku ogledaš popis opreme, ki je trenutno na voljo za prodajo

 Razprodaja Rabljene Opreme.