Big air Kitesafari Francija

Prva postaja našega trisa big air potovanj bo francosko mestece Leucate, ki se nahaja na vznožju Pirenejev, blizu meje s Španijo. S svojo pozicijo med laguno Étang de Leucate (pravzaprav gre za slanovodno jezero) in sredozemskim morjem, ponuja vrhunske pogoje za kajtanje. Leucate z okolico je znan predvsem po močni in neukrotljivi Tramontani (v povprečju piha kar 300 +  dni na leto!), ostrigah in francoskem vinu. Kadar s severo – zahoda ne piha Tramontana pa z mediterana povleče sicer malo šibkejši, ampak bolj konstanten Marin.

Kje bomo kajtali?

S svojo strateško pozicijo med laguno in mediteranom je Leucate odlična izhodiščna točka do številčnih kite spotov (tako v laguni kot na sredozemski strani), zelo blizu se nahaja tudi Le Barcares, spot na katerem se odvija Lords of Tram (ena izmed postaj BAKL – Big Air Kite League).  Flat voda in močan veter ustvarjata idealne pogoje za nažiganje big aira ter ustvarjanje Woo rezultatov s katerimi boste lahko dražili prijatelje, ki so ostali doma.

Kakšni so kite spoti?

Kite spoti so porazporejeni ob veliki laguni s flat vodo, možno pa je kajtati tudi na odprtem morju, kjer se ob pravih razmerah naredijo tudi valovi.

Za koga?

To potovanje je namenjno vsem, ki ste že popolnoma samostojni kajterji in si želite izkusiti nekaj novega, hkrati pa dvigniti svoje znanje na višjo raven.

Kako je z vetrom?

Leucate z okolico je znan predvsem po močni in neukrotljivi Tramontani (v povprečju piha kar 300 +  dni na leto!). Kadar s severo – zahoda ne piha Tramontana pa z mediterana povleče sicer malo šibkejši, ampak bolj konstanten Marin.

Kakšni tečaji se izvajajo?

Na potovanju na Leucate izvajamo individualne napredne ure kajtanja.

Bi želeli personalizirano ponudbo?

Bi želeli lasten renta car ali pa nadstandardno nastanitev? Bi želeli potovati v drugem terminu? Pošjite na povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo. Pošlji povpraševanje.