Kajtanje v Maroku

Dakhla je za mnoge izkušene kajtarje najbolša destinacija, saj ponuja odlične pogoje praktično skozi vse leto. Najverjetneje največja laguna na svetu, ki je primerna za kajtanje, ponuja ogromno prostora za neskočno raziskovanje. Le nekoliko stran, Atlantik, prinaša perfektne valove, za vse izkušene navdušence nad kajtanjem na valovih. Kajtanje v Maroku je pravo doživetje za vse ljubitelje odmaknjenih kotičkov tega sveta.

Kje bomo kajtali?

V laguni, direktno pred kompleksom bungalovov, ki ponuja plitko vodo primerno za učenje. Prav tako bodo nad razmerami očarani freestyle in big air navdušenci navdušenci. V bližini pa so tudi drugi kite spoti.

Kakšen je spot?

Spot je odvisen od nihanja plime in oseke, kljub temu pa je vode vedno dovolj. Dno lagune je peščeno in brez skal in koral. Veter navadno piha vzporedno z obalo, tako je spot zelo varen za vse začetnike. Prostora za brezskrbno vožnjo pa je vedno dovolj.

Za koga?

Zelo primeren za začetnike, ljubitelje flat vode, freestylerje po duši ter big air navdušence.

Kako je z vetrom?

Severni pasatni vetrovi zagotavljajo, da je Dakhla dobro prepihana skozi vse leto. Veter je najmočnejši od aprila do septembra, ko hitrosti vetra brez težav presežejo tudi 35 vozlov. V preostalih mesecih je statistika vetra izredno dobra.

Kakšni tečaji se izvajajo?

V Dakhli izvajamo vse naše tečaje kajtanja. Izbirate lahko med:

Kje še lahko kajtam?

Poleg kajt spota direktno pred kampom, v katerem bomo nastanjeni, vam je v bližini na voljo še nekaj kajt spotov. Med najpopularnješimi je speed spot, kjer voda, ravna kot ogledalo, omogoča neslutene hitrosti kajtanja ter idelane pogoje za podiranje višinskih rekordov. Popularen je tudi downwinder do Dune Blanche (White Dune). Vsi navdušenci nad jezdenjem valov pa bodo prišli na svoj račun v neposredni bližini mesta Dakhla, na popularnem wave spotu West Point. Kajtanje v Maroku je res pravo doživetje!

Ponudba aranžmajev

Z letalom iz Bologne:

Bi želeli personalizirano ponudbo?

Imate posebne želje glede namestitve, transporta ali termina odhoda na kajtanje v Maroku? Pošljite nam povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo.

Prijave za kite trip v Maroko do 9. 2. 2023!

Kite trip
Maroko
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec