Project Description

Kajtanje v Maroku

Dakhla je za mnoge izkušene kajtarje najbolša destinacija, saj ponuja odlične pogoje praktično skozi vse leto. Najverjetneje največja laguna na svetu, ki je primerna za kajtanje, ponuja ogromno prostora za neskočno raziskovanje. Le nekoliko stran, Atlantik, prinaša perfektne valove, za vse izkušene navdušence nad kajtanjem na valovih. Kajtanje v Maroku je pravo doživetje za vse ljubitelje odmaknjenih kotičkov tega sveta.

Kje bomo kajtali?

V laguni, direktno pred kompleksom bungalovov, ki ponuja plitko vodo primerno za učenje. Prav tako bodo nad razmerami očarani freestyle navdušenci. V bližini pa so tudi drugi kite spoti.

Kakšen je spot?

Spot je odvisen od nihanja plime in oseke, kljub temu pa je vode vedno dovolj. Dno lagune je peščeno in brez skal in koral. Veter navadno piha vzporedno z obalo, tako je spot zelo varen za vse začetnike. Prostora za brezskrbno vožnjo pa je vedno dovolj.

Za koga?

Zelo primeren za začetnike, ljubitelje flat vode in freestylerje po duši.

Kako je z vetrom?

Severni pasatni vetrovi zagotavljajo, da je Dakhla dobro prepihana skozi vse leto. Veter je najmočnejši od aprila do septembra, ko hitrosti vetra brez težav presežejo tudi 35 vozlov. V preostalih mesecih je statistika vetra izredno dobra.

Kakšni tečaji se izvajajo?

V Dakhli izvajamo vse naše tečaje kajtanja. Izbirate lahko med:

Kje še lahko kajtam?

Poleg kajt spota direktno pred kampom, v katerem bomo nastanjeni, vam je v bližini na voljo še nekaj kajt spotov. Med najpopularnješimi je speed spot, kjer voda, ravna kot ogledalo, omogoča neslutene hitrosti kajtanja. Popularen je tudi izlet do velike bele sipine (White Dune). Vsi navdušenci nad jezdenjem valov pa bodo prišli na svoj račun v neposredni bližini mesta Dakhla. Kajtanje v Maroku je res pravo doživetje!

Ponudba aranžmajev

Z letalom iz Bologne:

Prijavnica

Aranžma vključuje

 • Nastanitev v 2 posteljnih bungalovih.
  Vključena posteljnina, brisače in dnevno čiščenje.
 • Polni penzion
  Zajtrk, kosilo, večerja.
 • Vodenje in organizacija

Doplačila

 • Letalski prevoz Bologna – Dakhla
  Cena letalske karte (cca. 450€)
  23kg kite torba je zastonj z prevoznikom Royal air Marocc
 • Prevoz do letališča Bologna
  V primeru zadostnega števila potnikov bo organiziran skupen prevoz s kombijem. (cca. 100 €)
 • Uporaba kite spota (80€)
Termin Datum Cena Zasedenost
Termin 1 19.2. – 1.3.2022 (10 dni) 770€ Prijave zbiramo do 1.2.2022

Dakhla, Spirit camp

Dakhla Spirit Camp ima lego tik ob spotu na mestu, kjer so pogoji za kajtanje najbolši v celotni laguni. Camp ponuja udobne lesene bungalove, super teraso kjer si lahko privoščite kosilo, pijačo ali zgolj počitek z razgledom.

Električno energijo proizvajajo generatorji, ki so ugasnjeni ob določenih urah podnevi in ponoči, z namenom varčevanja energije. Zato pa je vedno opcija električne energije v območju bara, ki ima sončne panele za proizvajanje energije čez celoten dan.

Wifi je na voljo v območju bara, za boljšo povezavo, pa si lahko kupite  sim kartico lokalnega ponudnika telekomunikacijskih storitev (cca. 10 € za 5 GB), ki celotno območje pokriva s 4G signalom.

Bungalovi: Vsi so opremljeni z lastno kopalnico.

Najbližja trgovina je oddaljena 15 min vožnje s taksijem v mestu Dakhla.

Camp se nahaja sredi puščave zato elektriko zagotavljajo dizelski agregati, ki imajo določene obratovalne ure.

Od letališča do campa je 20 min vožnje. Prevoz iz letališča in nazaj je vključen v ceno aranžmaja.

Bi želeli personalizirano ponudbo?

Imate posebne želje glede namestitve, transporta ali termina odhoda na kajtanje v Maroku? Pošljite nam povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo.

Prijave za kite trip Maroko do 1.2.2022!

Kite trip
Maroko
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec