Šola Kajtanja KITESKUL

Kajtanje je dinamičen, atraktiven in z naravo tesno povezan šport. Kajtanje ponuja neskočne možnosti napredovanja in daje občutek svobode. Sodobna oprema in premišljeni načini učenja omogočajo, da se kajtanja loti prav vsak, ki si tega želi. Kljub temu pa se je potrebno zavedati, da kajtanje ostaja ekstremen šport, ki je odvisen od številnih dejavnikov. Z ustreznim znanjem in predvsem izkušnjami, ki si jih mora pridobiti sleherni kajtar, lahko faktor nepredvidljivosti v tem športu močno zmanjšamo in se tako izognemo neljubim dogodkom. Prav pravilen način učenja in pridobivanja izkušenj, ob prisotnosti izkušenega in ustrezno izobraženega inštruktorja, je ključ do uspeha in varnega kajtanja. Zato vsakemu začetniku toplo priporočamo, da se udeleži tečaja kajtanja in se tako na pravilen način spozna z osnovami kajtanja. Šola kajtanja je prava, varna in najhitrejša odločitev. Preberi si 10 razlogov zakaj je kajtanje pravi šport zate!

Šola kajtanja KITESKUL je vodilna slovenska kite šola. Vabimo te, da si ogledaš našo ponudbo tečajev.

Začetni tečaj kajtanja

Začetni tečaj je namenjen vsem, ki se prvič srečajo s kajtanjem in bi se radi tega športa lotili na varen, sproščen in učinkovit način. Med začetnim tečajem boste osvojili vse osnovne vrline kajtanja (oprema, varnost, vreme, manevriranje s kajtom, body drag, vodni štart) in jih nadgradili s prvimi prevoženimi metri. Začetni tečaj je vaša odskočna deska v svet kajtanja!

Lokacije: Neretva, Sardinija, Maroko, Egipt

Čas trajanja: 12h / 5dni

Cena:  540€

Nadaljevalni tečaj kajtanja

Ste se že spoznali z osnovami kajtanja in napravili prvih nekaj metrov z desko, niste pa še čisto sigurni, da ste dovolj suvereni za samostojno kajtanje? Ali pa bi samo radi, da nekdo malce popazi na vas in vam s svojimi strokovnimi nasveti olajša kajtarske počitnice? Potem je nadaljevalni tečaj namenjen prav vam!
V nadaljevalnem tečaju se učenje povsem prilagodi v nivoju predznanja in željam vsakega posameznika. S pomočjo Kiteskulovcev postanite povsem samostojen/a kajtar/ka.

Lokacije: Neretva, Sardinija, Maroko, Egipt

Čas trajanja: 9h / 4dni

Cena:  405€

Napredni tečaj kajtanja

Napredni tečaj kajtanja ali Kiteskul Advanced je namenjen že samostojnim kajtarjem, ki obvladajo vse osnove ter vožnjo upwind, radi bi se pa naučili skokov, novih trikov in nasplošno izboljšali svoj kajterski performans.

Lokacije: Neretva, Sardinija, Maroko, Egipt

Čas trajanja: 4h

Cena:  180€

Šola kajtanja KITESKUL, naša zgodba:

Šola kajtanja, KITESKUL je bila ustanovljena leta 2011, kje drugje kot na vodi. Dodobra oboroženi z vsem potrebnim strokovnim znanjem in z veliko mero entuziazma, smo se odločili, da bomo našo strast do morja, vetra in adrenalina, dobrodušno delili z vsemi podobno mislečimi. Tako se je rodila ideja o Kiteskulu, ekipi, ki deli svojo strast do narave in aktivnega preživljanja prostega časa.

Seveda smo na poti ugotovili, da znanja ni nikoli dovolj, da je veter pojav, na katerega ne moremo vplivati in da je lahko tudi na kajtanju veliko prevroče. Da so tudi dnevi, ko ne gre vse po načrtih. Kljub vsemu pa je ostala želja, da svoje znanje predamo naprej, da s športom okužimo čimveč ljudi in predvsem, da vam pričaramo dopust, ki bo sodil med najlepše v vašem življenju.

Naša prednost so izkušnje, pridobljene na različnih športnih področjih, tako s tekmovalnega kot z rekreacijskega vidika. Ter zavedanje, da je bistvo dopusta v čimkrajšem času doživeti čimveč. Zato smo pomislili tudi na aktivnosti in doživetja, ki niso nujno povezana samo s kajtanje in na pomen družabno-kulinaričnih večerov.

Šola kajtanja, Kiteskul je več kot le kite šola, je vaš sopotnik v najlepših trenutkih leta