ŠOLA KAJTANJA

Kajtanje je dinamičen, atraktiven in z naravo tesno povezan šport. Kajtanje ponuja neskočne možnosti napredovanja in daje občutek svobode. Sodobna oprema in premišljeni načini učenja omogočajo, da se kajtanja loti pravzaprav vsak, ki si to želi. Kljub temu pa se je potrebno zavedati, da kajtanje ostaja ekstremen šport, ki je odvisen od številnih dejavnikov. Z ustreznim znanjem in predvsem izkušnjami, ki si jih mora pridobiti sleherni kajtar, lahko faktor nepredvidljivosti v tem športu močno zmanjšamo in se tako izognemo neljubim dogodkom. Prav pravilen način učenja in pridobivanja izkušenj, ob prisotnosti izkušenega in ustrezno izobraženega inštruktorja, je ključ do uspeha in varnega kajtanja, zato vsakemu začetniku toplo priporočamo, da se udeleži tečaja kajtanja in se tako na pravilen način spozna z osnovami kajtanja. Šola kajtanja je prava, varna in najhitrejša odločitev. Preberi si 10 razlogov zakaj je kajtanje pravi šport zate!

Šola kajtanja

V tečaju spoznamo tudi pravilno rokovanje z opremo.

Šola kajtanja

Šola kajtanja – znanje vodenja zmaja je osnova!

Šola kajtanja – Začetni tečaj kajtanja:

Začetni tečaj kajtanja je namenjen spoznavanju osnov, seznanitvi z opremo in varnostnimi pravili. Prav tako se boste v tečaju seznanili z osnovami meteorologije, ki so pomembne za izbiro pravilnega kraja za kajtanje in pravilno branje vetrovnih napovedi. Tečaj poteka na manjšem trening kajtu. Cilj začetnega kite tečaja je, da spoznate pravilno vodenje in način delovanja kajta. Tečaj obsega 3 srečanja oziroma 5 ur. Na povezavi si lahko preberete podrobnejši opis poteka začetnega tečaja kajtanja.

Šola kajtanja – Nadaljevalni tečaj kajtanja:

V nadaljevalnem tečaju znanja pridobljena v začetnem tečaju kajtanja nadgradimo predvsem v smeri vodenja večjega kajta in vožnje na deski. Nadaljevalni tečaji potekajo na krajih s plitvo vodo, saj tak način učenja omogoča stalno prisotnost inštruktorja neposredno ob učencu. Prav tako je učenje v plitvi vodi (voda nad koleni) prijaznejše do učenca predvsem pa omogoča hitrejše napredovanje. Nadaljevalne tečaje kajtanja izvajamo na enotedenskih oziroma večtedenskih odpravah v Grčiji (Lefakda), Sardiniji, Egiptu, Neretvi… Prav tako organiziramo enodnevene tečaje kajtanja v Gradežu (Grado). Celoten nadaljevalni tečaj kajtanja obsega 12h učenja. Cilj tečaja je osvojeno znanje vodenja kajta, pobiranje kajta iz vode in postavljanje na desko oziroma vožnja na deski. Na povezavi si lahko preberete opis nadaljevalnega tečaja kajtanja. Prizadevamo si, da prav vsak učenec našega tečaja zaključi kot samostojen kajtar, ki je seznanjen z vsemi varnostnimi pravili in se lahko sam odpravi na svoj naslednji kajtarski dopust.

Šola kajtanja

Varno dvigovanje in spuščanje kajta.

Šola kajtanja

Učenje v plitvi vodi je hitrejše in učinkovitejše.

Šola kajtanja – Napredni tečaj kajtanja:

Napredni tečaj kajtanja je namenjen vsem tistim, ki že kajtate in si želite svoje znanje nadgraditi pod budnim očesom naših inštrukotrjev. Tečaj ni namenjen le tistim, ki se želite naučiti visokih skokov in zahtevnih trikov ampak tudi vsem tistim, ki bi si želeli le dobrega nasveta. Na primer kako popraviti stil vožnje v veter, kako izboljšati obrat ali pa, kako se lotiti prvih skokov. Tečaj temelji na metodi Coaching, pri kateri si vsak udeleženec postavi cilje, ki si jih želi doseči, naši inštruktorji pa mu pri tem pomagajo z zgledom in nasveti. Tečaj poteka v manjših skupinah in vključuje tudi videoanalizo. Podrobnejši opis najdete tukaj. Pridružite se nam v Kiteskul Advance tečaju in napredujte hitreje!

Šola kajtanja

Ne samo skoki in triki, tudi način vožnje je pomemben.

Šola kajtanja

Napreduj hitreje!