Project Description

Kajtanje v Egiptu

Kajtanje v Egiptu je prava izbira za vse, ki se želite v svet kajtanja podati v idealnih razmerah. Ponuja vam prijetne temperature, konstanten veter in lagune s plitvo vodo. Pestra izbira hotelskih namestitev v neposredni bližini spotov in odlična ponudba kajt centrov, pa bodo vaše bivanje naredile še prijetnejše.

Kje bomo kajtali?

V marcu se odpravljamo v Marsa Alam. Mesto na južno vzhodnem Egiptu se v zadnjih letih hitro turistično razvija. V sklopu hotela, ki se nahaja direktno na plaži, stoji tudi kite center. Posebnost centra je, da imate vse kar potrebujete pri roki. Kitecenter je tako v neposredni bližini hotela, bazena in beach bara kar nudi več kot brezskrbne počitnice za vas in vašo družino.

V maju in septembru se odpravljamo v vsem že zelo znano El gouno, ki se nahaja le 25 km severno od letališča v Hurgadi. El Gouna, kot oaza sredi puščave s številnimi hoteli, vilami, moderno marino, odličnimi restavracijami… Moderni kite centri, lagune s plitko turkizno vodo in konstanten termični veter ponujajo odlične pogoje za kajtanje. Velik wake park, SUP tripi, snorklanje na bližnjih koralnih grebenih in pestro nočno življneje pa nas bodo zaposlili tudi v primeru, če kakšen dan vetra ne bi bilo.

Kakšen je kite spot?

Kite spot je zelo prostoren in brez nevarnih ovir. Plitva voda nudi nudi idealne razmere za učenje.

Za koga?

Kajtanje v Egiptu je primerno praktično za vse. Kite spot je primeren tako za popolne začetnike kot tudi za vse tiste, ki bi radi napredovali hitro in se ob tem počutili varno, saj je na kite spotu organizirano tudi reševanje s čolnom.

Kako je z vetrom?

Veter je zelo konstanten in najmočnješi od maja do septemebra, vendar pa je vetrovna statistika zelo dobra tudi v ostalih mesecih. Veter je navadno močnejši zjutraj in dopoldne, ter se umiri v popoldanskih urah.  Vetrovna statistika.

Kakšni tečaji se izvajajo?

V Egiptu izvajamo vse tečaje kajtanja. Izbirate lahko med:

Kje še lahko kajtam?

V primeru zadostnega števila interesentov organiziramo dnevne izlete na otok Tawila.

V Marsa Alamu pa predvsem ob interesu skupine organiziramo prijetni downwinder.

Ponudba aranžmajev

Z letalom iz Ljubljane

Prijavnica

Aranžma vključuje

 • Letalski prevoz Ljubljana – Hurgada
  z letališkimi pristojbinami in taksami.
 • 8kg ročne in 20kg check in prtljage.
 • Transfer letališče – hotel
 • 7x nočitev v hotelu
  ALL INCLUSIVE
 • Vodenje in organizacija

Doplačila

 • Letalski prevoz kajt opreme
 • Viza Egipt 30€
 • Uporaba kite spota (60€/teden)
Termin Datum Cena Zasedenost
Termin 1 29.9. – 6.10.2019 (7 dni) v pripravi Prosto

V pripravi

Bi želeli personalizirano ponudbo?

Bi želeli svojo sobo ali družinsko sobo? Si želite nastanitve v drugem hotelu ali pa bi želeli potovati v drugem terminu? Pošljite nam povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo. Pošlji povpraševanje.