Kajtanje na Sardiniji

Sardinija je italijanski otok, znan po čudovitih plažah, bogati zgodovini in prijaznih domačinih. Ljubiteljem vetrovnih vodnih športov pa je poznan po odlični vetrovni statistiki in super kajt spotih. Če se odločite za kajtanje na Sardiniji, bo to ena vaših najboljših kajtarskih odločitev.

Kje bomo kajtali?

Na spotu Punta Trettu, ki se nahaja na JZ Sardinije, blizu otočka S’Antioco, približno eno uro vožnje z avtomobilom iz letališča Cagliari.

Kakšen je spot?

Spot je zelo prostoren. Zaradi plitve vode in polotoka je gladina zelo ravna, kar predstavlja odlične razmere za začetnike in napredne ljubitelje freestlya. Kite spot deluje na različne smeri vetra. Najbolši sta SZ in JV.

Za koga?

Zelo primeren za začetnike in ljubitelje freestyla. Na le pol ure odaljenem spotu pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji valov.

Kako je z vetrom?

Idealen čas za obisk Sardinije je od aprila do oktobra, saj je takrat vetrovna statistika najboljša. Jakost vetra lahko močno varira saj piha z močjo od 15 do 30 vozlov.

Kakšni tečaji se izvajajo?

Na Sardiniji izvajamo vse tečaje kajtanja. Izbirate lahko med sledečimi tečaji:

Kje še lahko kajtam?

V neposredni bližini spota Punta Trettu je še kar nekaj drugih plaž, ki so primerne za kajtanja: Funtanamare, Chia, Porto Botte…

Ponudba aranžmajev

Z letalom iz Benetk:

Bi želeli personalizirano ponudbo?

Bi želeli na Sardinijo potovati z lastnim avtomobilom, bi želeli svoj privatni apartma ali lasten renta car? Pišite nam in pripravili vam bomo personalizirano ponudbo za kajtanje na Sardiniji. Pošlji povpraševanje.

 – Prvomajski prazniki 2023
 – September 2023