Project Description

Kajtanje na Sardiniji

Sardinija je italijanski otok, znan po čudovitih plažah, bogati zgodovini in prijaznih domačinih. Ljubiteljem vetrovnih vodnih športov pa je poznan po odlični vetrovni statistiki in super kajt spotih. Če se odločite za kajtanje na Sardiniji, bo to ena vaših najboljših kajtarskih odločitev.

Kje bomo kajtali?

Na spotu Punta Trettu, ki se nahaja na JZ Sardinije, blizu otočka S’Antioco, približno eno uro vožnje z avtomobilom iz letališča Cagliari.

Kakšen je spot?

Spot je zelo prostoren. Zaradi plitve vode in polotoka je gladina zelo ravna, kar predstavlja odlične razmere za začetnike in napredne ljubitelje freestlya. Kite spot deluje na različne smeri vetra. Najbolši sta SZ in JV.

Za koga?

Zelo primeren za začetnike in ljubitelje freestyla. Na le pol ure odaljenem spotu pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji valov.

Kako je z vetrom?

Idealen čas za obisk Sardinije je od aprila do oktobra, saj je takrat vetrovna statistika najboljša. Jakost vetra lahko močno varira saj piha z močjo od 15 do 30 vozlov.

Kakšni tečaji se izvajajo?

Na Sardiniji izvajamo vse tečaje kajtanja. Izbirate lahko med sledečimi tečaji:

Kje še lahko kajtam?

V neposredni bližini spota Punta Trettu je še kar nekaj drugih plaž, ki so primerne za kajtanja: Funtanamare, Chia, Porto Botte…

Ponudba aranžmajev

Z letalom iz Benetk:

Prijavnica

Termin 1: 10.9. – 17.9.2022 (7 dni) – Prosto
Termin 2: 17.9. – 24.9.2022 (7 dni) – Prosto

Cena: 650€/osebo

Termin 3: 10.9. – 24.9.2022 (14 dni) – Prosto

Cena: 900€/osebo

Vključeno

 • Letalski prevoz Benetke – Cagliari
  z letališkimi pristojbinami in taksami.
 • 20kg prtljage.
 • Najem avtomobila za celoten čas bivanja.
 • Nastanitev v 4 ali 5 posteljnih apartmajih.
  Vključena posteljnina in brisače ter končno čiščenje.

Doplačila

 • Letalski prevoz kajt opreme
 • Prevoz do letališča v Trstu ali Benetk
 • Uporaba kite spota (20€/teden)

Namestitev

Sardinija Kite house

Pritlična hiša je grajena v tradicionalnem italijanskem slogu, in razdeljena na dva dela. Nahaja se sredi palminih nasadov in ima čudovito urejen vrt z bazenom. Poslopje ponuja 8 različno velikih apartmajev (od 2 do 6 oseb).

Lega: Kitehouse se nahaja tik ob laguni in je oddaljen 5 min vožnje od spota Punta Trettu. Do trgovine imamo le 5 min vožnje, do večjih mest Carbonia in St. Antioco pa 20 min.
Ponudba:

 • Bazen
 • Wi-Fi
 • parkirišče
 • žar
 • piknik prostor

Apartmaji: Vsi so opremljeni s kuhinjo, kopalnico in imajo teraso.

FAQ

Najbližja trgovina je oddaljena 5 minut vožnje z avtom.

V osnovno ponudbo našega aranžmaja je vključen manjši avto, ki si ga delite s 3 ali 4 udeleženci. Na vašo željo pa vam lahko pripravimo tudi ponudbo v katero bo vključen lasten avtomobil.

Na kajt spotu Punta Trettu se nahaja bar, v katerem je mogoče naročiti tudi prigrizke. Odlična pizzerija je od apartmajev in kite spota odaljena le 5 min vožnje.

Na kajt odpravah, ki jih organiziramo konec aprila in v začetku maja je močno priporočljiv dolg neopren. V septembru priporočamo kratek neopren. Laguna, v kateri potekajo tečaji, ima peščeno dno z algami, zato vsem, ki so bolj občutljivi, priporočamo čevlje za v vodo.

Večina apartmajev, ki so na voljo, je namenjena nastanitvi 4 oseb. Apartmaji imajo dve ločeni spalnici in kuhinjo z jedilnico. Ob manjšem doplačilu so na voljo tudi trije apartmaji za dve osebi.

Bi želeli personalizirano ponudbo?

Bi želeli na Sardinijo potovati z lastnim avtomobilom, bi želeli svoj privatni apartma ali lasten renta car? Pišite nam in pripravili vam bomo personalizirano ponudbo za kajtanje na Sardiniji. Pošlji povpraševanje.

September 2022:  Na voljo dva termina med 10.9. in 24.9.2022