Project Description

Kajtanje na Hrvaškem

Delta reke Neretve je znana predvsem po številnih nasadih mandarin in okusnih lubenicah. V zadnjih letih pa postaja tudi pravo kajtarsko središče na Jadranu. Kajtanje na Hrvaškem je odlična izbira za vse, ki iščete poletno kajt destinacijo v naši neposredni bližini.

Kje bomo kajtali?

Reka Neretva je na izlivu v Jadransko morje izoblikovala sipino s plitvino, ki nudi idealne razmere za kajtanje.

Kakšen je spot?

Kite spot na izlivu Neretve je zelo prostoren in nudi idealne razmere za začetnike in vse freestlyle ljubitelje flat vode, zaradi plitve vode na zaveterni strani sipine. Na svoj račun pa boste prišli tudi vsi tisti, ki obožujete igranje z desko v manjših valovih, ki se podirajo na priveterno stran sipine.

Za koga?

Kite spost na izlivu Neretve je primeren za vse ljubitelje konstantnega vetra in flat vode. Plitvina pa nudi tudi idealne razmere za učenje.

Kako je z vetrom?

Kite spot na izlivu Neretve je še posebej privlačen v poletnih mesecih, ko piha konstanten terminčni veter (Majstral). Veter piha v popoldanskih urah in se umiri ob sončnem zahodu. Jakost vetra je odvisna predvsem od stabilnosti vremena in temperaturnih razlik med morjem in kopnim. Največkrat so v uprabi nekoliko večje velikosti kajtov (fantje 12 m2 in punce 9 m2).

Kakšni tečaji se izvajajo?

Na izlivu Neretve izvajamo vse tečaje kajtanje. Izbirate lahko med:

Kaj lahko počnem, ko ni vetra?

Delta reka Neretve poleg kajtanja nudi še kar nekaj možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Posebno doživetje je SUPanje po stranskih rokavih reke in prav tako obisk bližnjega podzemnega hangarja za podmornice iz časa JLA. Izjemno doživetje je tudi obisk in kopanje na bližnjih slapovih Kravice. Zgodovinski mesti Dubrovnik in Mostar pa sta odaljeni le eno uro vožnje.

Termini

Prijavnica

Kje bomo nastanjeni? 

Nastanjeni bomo v prijetni dalmatinski vasici Blace, ki je od kite spota oddaljena slabih 10 minut vožnje. Kite house ‘Kod Petara’ v kateri bo nastanjena naša ekipa nudi nastanitev za 12 oseb v ločenih splanicah za 2 osebi. Velika odprta kuhinja, prostorno dvorišče z  žarom in neposredna bližina trgovine in lokala nudi prav vse kar potrebuje dobra kajterska družba za nepozabne večere.

Prevoz:
Izliv Neretve je lahko dostopen z avtom, saj je oddaljen le 6h vožnje po avtocesti. V primeru prijave večje skupine bomo organizirali skupinski prevoz iz Ljubljane.

Termin Datum Razpoložljivost
Termin 1 25.7. – 1.8.2020 Prosto
Termin 2 1.8. – 8.8.2020 Prosto
Termin 3 8.8. – 15.8.2020 Prosto
Termin 4 15.8. – 22.8.2020 Prosto

Vas zanima še kaj? Bi si želeli personalizirano ponudbo?