Kajtanje na Hrvaškem 2018-11-26T16:35:05+00:00

Project Description

Kajtanje na Hrvaškem

Delta reke Neretve je znana predvsem po številnih nasadih mandarin in okusnih lubenicah. V zadnjih letih pa postaja tudi pravo kajtarsko središče na Jadranu. Kajtanje na Hrvaškem je odlična izbira za vse, ki iščete poletno kajt destinacijo v naši neposredni bližini.

Kje bomo kajtali?

Reka Neretva je na izlivu v Jadransko morje izoblikovala sipino s plitvino, ki nudi idealne razmere za kajtanje.

Kakšen je spot?

Kite spot na izlivu Neretve je zelo prostoren in nudi idealne razmere za začetnike in vse freestlyle ljubitelje flat vode, zaradi plitve vode na zaveterni strani sipine. Na svoj račun pa boste prišli tudi vsi tisti, ki obožujete igranje z desko v manjših valovih, ki se podirajo na priveterno stran sipine.

Za koga?

Kite spost na izlivu Neretve je primeren za vse ljubitelje konstantnega vetra in flat vode. Plitvina pa nudi tudi idealne razmere za učenje.

Kako je z vetrom?

Kite spot na izlivu Neretve je še posebej privlačen v poletnih mesecih, ko piha konstanten terminčni veter (Majstral). Veter piha v popoldanskih urah in se umiri ob sončnem zahodu. Jakost vetra je odvisna predvsem od stabilnosti vremena in temperaturnih razlik med morjem in kopnim. Največkrat so v uprabi nekoliko večje velikosti kajtov (fantje 12 m2 in punce 9 m2).

Kakšni tečaji se izvajajo?

Na izlivu Neretve izvajamo vse tečaje kajtanje. Izbirate lahko med:

Kaj lahko počnem, ko ni vetra?

Delta reka Neretve poleg kajtanja nudi še kar nekaj možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Posebno doživetje je SUPanje po stranskih rokavih reke in prav tako obisk bližnjega podzemnega hangarja za podmornice iz časa JLA. Izjemno doživetje je tudi obisk in kopanje na bližnjih slapovih Kravice. Zgodovinski mesti Dubrovnik in Mostar pa sta odaljeni le eno uro vožnje.

Termini

Prijavnica

Nastanitev:
Nudimo vam nastanitev v apartmajih v vasici Blace, ki je od kite spota oddaljena le 10 min vožnje.

Prevoz:
Izliv Neretve je lahko dostopen z avtom, saj je oddaljen le 6h vožnje po avtocesti. V primeru prijave večje skupine bomo organizirali skupinski prevoz iz Ljubljane.

Termin Datum Razpoložljivost
Termin 1 3.8. – 9.8.2019 Prosto
Termin 2 10.8. – 16.8.2019 Prosto
Termin 3 17.8. – 23.8.2019 Prosto

Vas zanima še kaj? Bi si želeli personalizirano ponudbo?

Ne zamudi ničesar!
E - novice
Bodite seznanjeni z vsemi novostmi in eksluzivnimi vsebinami direktno v vaš email nabiralnik.
NAROČI SE
Poizkusite, vedno se lahko odjavite od prejemanja novic.
close-link