Maroko, Egipt, Lefkada, Neretva, Sardinija, Brazilija…nešteto zanimivih dogodivščin, predvsem pa zanimivih ljudi: od posameznikov, ki prvič preizkusijo svoje sposobnosti, do tistih, ki želijo nadgraditi svoje znanje in ga popestriti z novimi triki. Kiteskul skupnost sestavljajo številni zanimivi posamezniki. Lahko si predstavljate, da je ta mozaik zelo raznobarven in nikoli dokončan. Od mlajših posameznikov in parov, ki si poleg kajtanja želijo tudi dobre družbe in zabave, do družin z majhnimi otroci, ki komaj čakajo, da dovolj zrastejo in se podajo na svojo kajtarsko pustolovščino. Najbolj pa nas navdušujejo starejši pripadniki, ki s svojo zagnanostjo potrjujejo naš moto »only sky is the limit«. Generacijske, karakterne in poklicne raznolikosti za Kiteskul skupnost niso težava, ampak prednost, saj vsa ta raznolikost marsikdaj močno popestri naše odprave. Vso to pisano druščino pa seveda povezuje strast do kajtanja in aktivnega preživljanja prostega časa.

Zato smo se odločili, da v letošnjem letu spoznamo drug drugega. V blogih »Kiteskulovec se predstavi«, vam predstavljamo nekatere Kiteskulovce, ki so s svojimi zgodbami pritegnili največ pozornosti.

Kiteskulovca se predstavita – Ajda Gorjanc in Nejc Slatner

V prvem blogu predstavljamo Ajdo in Nejca, mlada popotnika in podjetnika, ki večji del leta namenita raziskovanju neznanega. Sodobna tehnologija jima omogoča, da svoje hobije (šport, popotovanja in multimedijo) povezujeta s službo, v kateri neizmerno uživata. Ker slika pove več kot 1000 besed (video pa je neprecenljiv), si na koncu kratkega intervjuja raje poglejte njun video.

Naj spodnja zgodba v odkrivanje neznanega popelje tudi vas…

Sva Nejc in Ajda, skupaj že osem let, potujeva po svetu in odkrivava nove kraje, ampak je kljub temu najin must-go list vedno daljši. Rada imava športe, ki vključujejo desko (snowboard, kiteboard), najraje pa te športe združiva s potovanji.

Ali sama sebe uvrščata med digitalne nomade? Kdaj in zakaj sta se odločila za tak način življenja?

Hm ja, ubistvu sva res neke vrste digitalna nomada. Imava svojo video produkcijo, zato si lahko privoščiva nekoliko daljša potovanja v bolj odročne kraje, saj ni treba nikogar prosjačiti za dopust 🙂 Svoj hobi (potovanje in šport) sva tako lahko združila s službo (snemanjem). V 2017 sva bila po svetu pol leta, ostale pol leta pa posnetke in slike urejava in obdelujeva.

Za tak način življenja se niti nisva odločila, do tega je prišlo samo od sebe, kar nama res ustreza in še preden prideva domov, že planirava naslednjo destinacijo.

Kaj so prednosti in slabosti takega načina dela in življenja?

Prednost je definitivno obisk tujih dežel, spoznavanje novih ljudi in kultur, ter veliko daljše poletje tekom celega leta. Slabosti? Ko prideš iz poletne destinacije nazaj v Evropsko zimo, full zebe 🙂

Na katerih destinacijah sta potovanje dopolnila s kajtanjem?

Filipini, Egipt, Brazilija, Dominikanska Republika, Tunizija, Kanarski otoki, Zanzibar. Obema je daleč najljubša Brazilija s svojim brezpogojnim vetrom in idiličnimi flat-lagunami.

Kaj se vama je najbolj vtisnilo v spomin na Kiteskul tripu v Brazlijo?

Majhno očarljivo mestece Jericoacoara s svojimi peščenimi uličicami in caipirinhami s sveže stisnjenim sadjem ob sončnih zahodih. Tik pred mestecem so ogromne morske lagune, preko katerih noč in dan piha močan veter, ki omogoče neskončne kilometre downwindanja. Sem se še vrneva!

Katere destinacije/kraje/spote si še želita obiskati?

Mauritius, Grenadini, San Blas in nazaj v Brazilijo.

Svetovna popotovanja in kajtarske dogodivščine Ajde in Nejca lahko spremljate na Instagram profilu Ajda_go, poslovno plat njunega življenja pa na spletni strani http://www.helivideo.net.