Project Description

Kitesafari Oman

Vabimo vas na nepozabno kajtarsko pustolovščino v še neodkriti kajtarski raj. Lepotica Arabskega polotoka kot tudi radi imenujejo Oman, se ponaša s pokrajinami, ob katerih ostanemo brez besed. Neprekinjena obala s čudovitimi plažami in toplim morjem. Zanimiva tradicionalna kultura in večni nasmehi na obrazih domačinov. Izjemna strateška lokacija na skrajnem jugovzhodu Arabskega polotoka, tik ob pomembnih pomorskih poteh, je bila in je še vedno ključnega pomena pri oblikovanju zgodovine in kulture.  

Kje bomo kajtali?

Naše potovanje po Omanu bomo začeli v glavnem mestu Muškat, kjer bomo preživeli prvo noč po prihodu. Po kratkem ogledu slikovitega starega mesta bomo prevzeli terenska vozila in se odpravili proti skrajnem jugovzhodu arabskega polotoka. Nastanjeni bomo v hotelu direktno na kite spotu, kjer bomo preživeli prve 3 noči. Naše potovanje bomo nadaljevali proti otoku Sur Masirah, ki nudi odlične razmere za kajtanje. Otok slovi po konstantnem vetru, ki prihaja iz indijskega oceana, kristalno modrih flat lagunah in odličnih wave spotih. Na otoku bomo preživeli 5 noči. Pred povratkom domov nas čaka še nočitev v Muškatu.

Zakaj kajtanje v Omanu?

Južna obala Omana slovi po konstantnem monsunskem vetru, ki piha od sredine aprila do konca septembra. Številni zalivi in lagune pa kar kličejo, da jih preizkusi prava kajtarska druščina. V kolikor te zanima prava kajtarska pustolovščina, ki vključuje odkrivanje novih kajt spotov, odlično lokalno kulinariko in okus pravega puščavskega potovanja je skrajni čas, da se prijaviš.

Ali je potovanje v Oman varno?  

Res je, da je Oman arabska država. Prav tako je res, da meji na Jemen, Savdsko Arabijo in Združene arabske emirate. Kljub temu, pa je Oman ena najbolj stabilnih in predvsem varnih arabskih držav. Država ima precej višji standard kot Slovenija, za vojsko in varnost namenjajo več kot 10 % GDPja. Državi že od leta 1970 vlada sultan, ki je med državljani zelo spoštovan predvsem zaradi zagotavljanja stabilnosti države in skrbi za varnost. Religija v Omanu je Islam in velika večina vernikov spada med ibadite kar pomeni, da niso vpleteni v razprtije med suniti in šiiti. In to je še dodatni razlog, da v Omanu ne prihaja do konfliktov, ki so značilni za sosednje arabske države.

Kakšen je spot

Kite spoti so zelo raznoliki in nudijo vse; povsem flat lagune, do pravih valov.

Za koga

Kajtanje v Omanu priporočamo vsem, ki so že samostojni in obvladajo vožnjo v veter. Nekateri kajt spoti so primerni tudi za popolne začetnike, med tem ko so nekateri drugi spoti zelo zahtevni.

Kako je z vetrom

Ob južni obali Omana od sredine aprila do konca septembra pihajo konstantni monsunski vetrovi, ki so zaradi specifičnih lokalnih pogojev idealni kajtarijo.

Kakšni tečaji se izvajajo

V Omanu izvajamo predvsem nadaljevalne in napredne tečaje kajtanja.

Kje še lahko kajtam

Med našim obiskom Omana bomo prepotovali več kot 600km obale, ki ponuja številne in raznolike kite spote.

Ponudba aranžmajev

Z letalom – Zagreb

Prijavnica

Aranžma vključuje

 • 1 nočitev (prva) v glavnem mestu Muškat.
 • 3 nočitve z zajtrkom v hotelu ob laguni.
 • 5 nočitve z zajtrkom v hotelu na otoku Masirah.
 • Najem terenskega avtomobila za celotno obdobje potovanja.
 • Prevoz s trajektom na otok Masirah
 • Vstopna Visa za Oman
 • Vodenje in organizacija.

Doplačila

 • Nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini
 • Letalska karta (trenutna cena 360 eur let iz Zagreba)
 • Prevoz športne opreme
 • Stroški goriva v času potovanja
 • Strošek agencijske prijave: 15 eur
Termin Datum Cena Zasedenost/Opombe
Termin 1 23.4. – 3.5.2020 (10 dni) 750€ Odpovedano
Termin 1 10.9. – 20.9.2020 (10 dni) 750€ Prestavljen/nov termin

Zajterki so vključeni v namestitvah, za kosila in večerje pa bomo obiskali lokalne restavracije. Hrana v Omanu je zelo okusna in po zmernih cenah. Znani pa so predvsem tudi po ponudbi morske hrane.

Najete bomo imeli terenska vozila, ki si jih bo delila celotna skupina. Tako bomo lahko zelo mobilni in lahko kajtali vsak dan na drugem spotu.

Bi želeli personalizirano ponudbo

V primeru da ste zaključena skupina lahko organiziramo poseben termin, in vam samo ruto tudi popolnoma personaliziramo. Lahko nam pošljete povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo. Pošlji povpraševanje

PRESTAVLJENO! Imamo nov termin za kitesafari: 10.9. – 20.9.2020

Pridružite se nam na najbolšem kite tripu lanskega leta. Na voljo samo še par mest.

Zaradi situacije COVID-19 je prvomajski termin odpovedan. Nov termin: September