Moje življenje je polno zaznamkov, ki imajo neposreden ali posreden vpliv na dogodke in moje odločitve.

Bil je lep zgodnji pomladanski dan,  več kot primeren za pripravo surferske opreme na novo sezono. Pregledal sem vsak detajl posebej, pripravil potrebne rezervne dele in vse skupaj skrbno spravil nazaj v torbo. Nenadoma na nebu zagledam jadralnega padalca, slišim samo šumenje njegovega jadra. V meni se nekaj premakne, želim začutiti in občutiti svobodo, ki spremlja jadralca na nebu – dovolim si buden sanjati. Na dogodek hitro pozabim, toda v moji podzavesti vre. Neke mirne noči, v času najbolj globokega spanja se mi pojavijo sanje: stojim na jadralni deski, namesto jadra pa v roki držim padalo, ki me vleče po vodi sem ter tja, odlepim se od vode in poletim, neizmerno uživam. Vprašam se: Kaj te sanje pomenijo? Odgovor dobim šele čez več let, ko dobim v roke prvega zmaja. Pričelo se je naporno učenje brez učitelja, spet sem bil med prvimi zanesenjaki.

SeaJump 6m je bil moj prvi pravi zmaj, danes si je težko predstavljati kakšna moč je bila v tem foilu… . Kmalu zatem se pojavijo prvi napihljivi zmaji, tudi razvoj foilov je naredil korak naprej. Šport iz dneva v dan pridobiva na svoji popularnosti.

Danes so zmaji postali bistveno prijaznejši do uporabnika, odlikuje jih enostavno pobiranje iz vode, velik vetrovni razpon, dodajanje in odvzemanje moči, majhna sila v kontrolni palici in seveda varnostni mehanizmi. Na trgu je mnogo modelov, ki so bodisi večnamenjski ali pa prirejeni za posamezne stile: freeride, freestyle, wave ali race.

V vlogi rekreativnega uporabnika si želim zmaja, ki je enostaven za uporabo, stabilen, zna odpuščati napake, ima velik depower, zna kompenzirati vetrovne sunke, ga je enostavno pobrati iz vode, je dober na valovih, pri skokih in freestyle trikih, dobro gre v veter in je hitro odziven. Ni kaj, postavil sem hude zahteve, ni lahko najti zmaja, ki bi ustrezal vsem tem zahtevam.

Dolgo časa iščem, testiram različne modele različnih proizvajalcem, sami dobri zmaji, vendar vsakemu nekaj manjka. In potem kot strela z jasnega, kot bi zadel na lotu glavni dobitek, se pojavi ZEEKO. Nikoli nisem verjel v glavne dobitke pri igrah na srečo, pa vendarle tokrat kupim srečko, ki se ji reče NOTUS V. Brez odlašanja grem v akcijo in sprobam. Vauuu, ne morem verjeti, odlična vlečna mašina, ne najdem šibke točke, to je pravo zame. Sprobam še ostala dva modela: KRUSH in NOTUS XLW, navdušenje ostaja.

Vesel sem, da je tudi v Slovenijo prispela znamka ZEEKO, ki jo odlikuje enostavnost, inovativne rešitve, razvoj aerodinamike v digitalnem vetrovnem kanalu ter samo trije modeli, ki pokrivajo vse stile:

  • NOTUS – freeride vsestranski zmaj;
  • KRUSH – za ljubitelje freestyle stila;
  • NOTUS XLW – za jadranje v šibkem vetru;

Ne odlašajte, oglejte si to čudo, ne bo vam žal.

http://www.trgovina-anja.si/?page_id=60

Uživajte z ZEEKO-m!

Janez Demsar