ZEEKO je Nicolas Cailou. Nicolas se je po 15 letih surfanja leta 1998 prvič srečal s kitanjem. Tako je kitanje postala njegova življenjska strast.
Njegov akademski naslov iz področja analize matematičnega modeliranja, mu je omogočil postaviti prvi matematični model zmaja. Postal je testni voznika Wipike. Rezultat njegovega prvega matematičnega modela je bil zmaj “WOOK”.

Kmalu je zamenjal firmo in postal glavni oblikovalec/designer in testni voznik obenem pri TAKOON-u. Oblikoval je zmaje, kontrolne palice, dodatno opremo ter bil tudi odgovoren za produkcijo.

Nicolas je pri oblikovanju TAKOON-ovih modelov NOVA1 in NOVA 2 postavil povsem nova designerska merila, tako imenovanih “BOW” zmajev. Varnost, enostavno pobiranje iz vode, preprosto dodajanje/odvzemanje moči, širok vetrni razpon, so bila njegova osnovna vodila. Uspelo mu je oblikovati zmaja, ki se ni prevračal, bil stabilen in je ponujal moč, ki jo je bilo enostavno kontrolirati, se učiti nove trike. Nastal je zmaj z veliko samozavesti, nastal je zmaj, ki je celotno kite sceno postavil na povsem drug nivo.

Nicolas je pri TAKOON-u vztrajal do leta 2008, ko je ustanovil svojo blagovno znamko – ZEEKO in se povsem osamosvojil. Zadal si je nove izzive saj se je poleg razvojno/raziskovalnih nalog moral posvetiti tudi področju marketinga.
Toda v njem je ostalo njegovo osnovno vodilo: ustvarjati in razvijati športno opremo, ki bo najboljša, najbolj zanesljiva, zabavna ter sprejemljiva za širok krog uporabnikov, ljubiteljev tekmovalnega in rekreativnega športa.

Nicolas s svojim znanjem, izkušnjami in akademskim pristopom ostaja strokovnjak svetovnega merila, ki ne samo, da svoje inovativne zamisli realizira, jih tudi sam testira z največjo možno mero preciznosti.
Nicolasa bi lahko opisali kot vrhunskega strokovnjaka, oblikovalca in testnega voznika obenem.

Nicolas pravi: Kitanje je zame strast, moj cilj je ta šport pripeljati do najvišjega možnega nivoja učinkovitosti in tehnologije.

Nicolas je s svojim NOTUS XLW in MAKAIRA foilboard postal Francoski zmagovalec “Race” discipline za leto 2012.

Oglejte si njegove inovativne izdelke (www.trgovina-anja.si), Kiteskul vam bo omogočil, da jih boste lahko tudi sprobali in če vam bodo všeč jih boste lahko tudi naročili.