Project Description

Adriatic safari

Kajt safari je nova dimenzija kajtanja v Jadranskem morju. En teden kajtanja, 6 kajtarskih lokacij! Vaša baza bo jadrnica, zato boste vsak dan kajtali na drugem spotu ali na varen način kajtali offshore/downwind. Prilagajali se bomo vetrovnim razmeram in jih maksimalno izkoristili. Čaka vas prava kajtarska avantura!

Kje bomo kajtali?

Severna ruta – Izhodišče bo v okolici Zadra ali Biograda. Med enotedensko plovbo bomo obiskali otoke Pašman, Dugi otok in Žut, vrhunec bo jadranje oziroma kajtanje skozi Kornate. Morje na tem delu je sorazmerno plitvo in otoki so blizu skupaj.

Južna ruta – Izhodišče je Split. Med enotedensko ruto obiščemo otoke Brač, Hvar in Pelješac. Razdalje med otoki so nekoliko večje, morje je globje. Glede na želje in možnosti lahko obiščemo tudi Vis.

Kakšen je spot

Severna ruta: Kajtarskih spotov ni, zato bomo edini kajtarji na vodi. Prostora za kajtanje bo vedno dovolj! Glede na okoliščine bomo poiskali flat vodo v zavetju kakšnega otočka ali se podali na offshore/downwind kajtanje od ene do druge lokacije, seveda ob spremstvu jadrnice.

Južna ruta: Obiskali bomo tri najbolj znane kajtarske spote: Bol na Braču, Neretvo in Pelješac. Na vsakem spotu bomo kajtali en dan, vmes poiščemo tudi lokacije, kjer bomo sami ali se podali na offshore/downwind.

Za koga

Za vse izkušene in avanture željne kajtarje. Skupini se lahko pridružijo tudi ne-kajtarski partnerji oz. partnerke kajtarjev, ki bodo jadrnico izkoristili na druge načine: za plavanje, sončenje in supanje. Adriatic Kite Safari je primeren tudi za družine.

Kako je z vetrom

Na obeh rutah je kajtanje največkrat možno na tri tipe vetrov: maestral, jugo in burja. Ne glede na moč in smer vetra bomo spremstva zaradi jadrnice in njenega byboata maksimalno varni. Priporočamo vse dimenzije kajtov, da boste dane razmere lahko maksimalno izkoristili.

Kakšni tečaji se izvajajo

Možnosti za izvajanje tečajev ni, zgolj uživali bomo.

Kaj lahko počnem ko ni vetra

Na jadrnici je dinamično tudi v primeru popolne odsotnosti vetra. Lahko meditiramo ob lepotah obale, ki se premika mimo nas, osvojimo vrh bližnjega otoka, se zabavamo ob različnih igrah ali spoznavamo upravljanje z jadrnico – dolgčasa ne bo!

Iz jadrnice bomo od blizu spoznali vsaj nekatere od 1.400 otokov, ki jih premore hrvaška obala Jadranskega morja. Na severni ruti si bomo ogledali prepadne pečine otoka Mana, se kopali v turkizni vodi Levrnake in Ravnega Žakana (Kornati) ali potapljali ob potopljeni ladji v bližini Pantere. Na južni ruti je zanimiv ogled jame v zalivu Pokrivenik na Hvaru ali pa gremo na večerni žur na Paklene otoke, možnosti je veliko.

Ponudba jadralskih aranžmajev

Odhod Zadar in  Split

Prijavnica

Aranžma all-inklusiv vključuje:

 • Najem jadrnice za 1 teden 
  6 dni kajtanja
 • Skiperja jadrnice, kuharja, hrano in brezalkoholno pijačo
 • Turistično takso
 • Gorivo za jadrnico, privezi
  Vključeni so vsi stroški v zvezi s plovbo
 • Vstopnina v narodni park Kornati

V ceno ni vključeno:

 • Alkoholna pijača
 • Prevoz do marine v Splitu ali Zadru

Termini in cene na osebo, za 7-8 oseb:

Termin Datum Cena Zasedenost
Termin 1 27.4. – 4.5.2019 990€ Prosto
Termin 2 15.6. – 22.6.2019 1250€ Prosto
Termin 3 13.7. – 20.7.2019 1490€ Prosto
Termin 4 17.8. – 24.8.2019 1490€ Prosto
Termin 5 14.9. – 21.9.2019 1250€ Prosto

Obe turi nista točno določeni, saj se bomo v največji meri prilagajali vetrovnim razmeram tedna, v katerem bomo jadrali.

Morska bolezen je realna težava, na katero so imuni le redki. Z vami bo izkušen skipper, ki pozna tehnike za preprečevanje bolezni, zato so skrbi odveč.

Na jadrnici bo 7-8 kajtarjev, skipper in kuhar. Dobro ste prebrali, na jadrnici bo tudi kuhar, ki bo poskrbel za tri obroke na dan. Po večernem plavanju v samotnem zalivu vas bo na mizi čakala okusna jed, ki jo bomo pojedli ob opazovanju sončnega zahoda. Je še kaj lepšega?

Bi želeli personalizirano ponudbo

V primeru da ste zaključena skupina lahko organiziramo poseben termin, in vam samo ruto tudi popolnoma personaliziramo. Lahko nam pošljete povpraševanje in pripravili vam bomo ponudbo. Pošlji povpraševanje