Mystic kite trapezi 2015

V tokratni objavi se bomo posvetili pregledu nove linije trapezov proizvajalca Mystic, ki se je na trgu uveljavil kot ponudnik visoko kvalitetne dodatne opreme za kajtanje, windsurfanje in SUPanje.

Kako kupiti dober trapez?

Trapez je poleg deske, bara in padala nujno potreben kos opreme za kajtanje. Ker navadno trapezov ne menjavamo prav pogosto, si velja pred nakupom vzeti nekaj časa in izbrati pravi artikel za vaše potrebe. Ključnega pomena pri nakupu ustreznega trapeza je njegova velikost. Trapez s kajta prenaša precejšnje sile na vaše telo in le z optimalnim prileganjem bo trapez svojo nalogo dobro opravil. Pred nakupom zato vsakemu toplo priporočamo, da trapez tudi pomeri. Podobno kot pri oblačilih in čevljih vam trapez ne sme biti niti prevelik niti premajhen. Kljub temu pa velja splošno pravilo, da je bolje kupiti nekoliko manjši kot prevelik trapez.

Pri izbiri modela moramo v obzir vzeti več dejavnikov. Med njimi so najpomebnejši: udobje oziroma prileganje vašemu telesu, opora hrbta, način fiksiranja kljuke, točke za vpetje varnostne vrvice,  dodatne funkcije (nož za rezanje linij) in seveda debelina vaše denarnice. V naši šoli tečajnikom svetujemo, da velja ob nakupu novega trapeza odšteti nekoliko več denarja in morda razliko privarčevati pri nakupu druge opreme.

Pri nakupu trapeza se je prav tako potrebno odločiti med sedečim in ledvenim trapezom. Nekoliko bolj popularni so ledveni trapezi kar pa ne pomeni, da so tudi vedno boljši. Sedeči trapezi so še posebej primerni za dekleta in začetnike, saj zaradi načina vpetja vedno ostajajo na svojem mestu.

V nadaljevanju smo pripravili kratek pregled različnih modelov ledvenih Mystic trapezov.

1. Mystic STAR:

Je osnovni model pri katerem bi si želeli nekoliko več oblazinjenja in hrbtne opore. Vpetje kljuke je dvotočkovno. Prav tako pogrešamo fiksne točke za vpetje varnostne vrvice. Ta model trapeza priporočamo le tistim, ki na vodi ne bodo preživeli veliko časa ali pa morda začetnikom, ki še niso povsem prepričani, ali je kajtanje pravi šport za njih. Unisex v eni barvi.

MOŠKI KITE TRAPEZI:

2. Mystic DRIP:

Ta model v primerjavi s Starom ponuja veliko več. Hrbtišče je mnogo bolje oblazinjeno, kar zagotavlja  solidno hrbtno oporo. Za dodatno udobje poskrbijo z mehkim neoprenom ojačani robovi, ki preprečujejo da bi nas trapez odrgnil.  Odsotnost fiksnih točk za vpetje varnostne vrvice nadomešča tako imenovana Handlepass zanka, ki jo je potrebno namestiti na trapez in na katero pripnemo varostno vrvico. Tudi ta trapez ima dvotočkovno vpetje kljuke in vrvico, s katero še dodatno stabiliziramo kljuko. Izbirate lahko med dvema barvama.

 Mystic Trapez  Drip 1

Mystic Trapez Drip 2

3. Mystic ARTISTIC:

Trapez za katerim se bodo najprej ozrli vsi ljubitelji freestyla. Model je bil razvit v sodelovanju z dvokratnim svetovnim prvakom Yourijem Zoonom in je v primerjavi z drugim modeli nekoliko lažji in tudi ožji. Notranji del  je oblazinjen iz dveh vrst neoprena. Mehkejši sredinski del poskrbi za dodano udobje in dodatno hrbtno oporo. Prav tako so z neoprenom oblazinjeni vsi robovi. Pri tem modelu imamo za vpetje varnostne vrvice več možnosti. Mogoče jo je pripeti na eno izmed dveh kovinskih zank, ki sta všiti neposredno v osnovo trapeza. Vsi ljubitelji unhooked trikov pa boste zagotov izbrali všito handlepass zanko. Podobno kot pri predhodnih dveh modelih imamo tudi tukaj dvotočkovno vpetje kljuke z dodatno vrvico za stabilizacijo. Dodaten in v skrajnih situacijah zelo koristen bonbonček je že priložen nožek za rezanje kite linij. Upamo, da vam ga ne bo treba nikoli uporabiti kljub temu pa je dobro vedeti, da ga najdete v žepku tik pod kljuko. V letošnji sezoni je na voljo le v eni barvi.

Mystic Trapez Artistic

4. Mystic WARRIOR:

Model Warrior je prava legenda saj ga Mystic izboljšuje in nadgrajuje že vrsto let. Trapez je v primerjavi z Artisticom nekoliko širši in nudi odlično oporo hrbta. Za razliko od predhodneha modela nima všite hadlepass zanke ampak je le ta priložena in jo je mogoče po potrebi odstraniti. Seveda je mogoče varnostno vrvico pripeti tudi na dve všiti kovinski zanki. Prav tako ima z neoprenom obložene robove in notranji del. Pod kljuko seveda tudi tukaj najdete varnostni nožek. Ključna nadgradnja tega modela je širše vpetje kljuke. Spreader bar 3.0 s štiri točkovnim vpetjem zagotavlja maksimalno stabilnost kljuke brez dodatne sredinske vrvice, ki jo najdemo pri Dripu in Artisticu. Zapenjanje trapeza je tako še hitrejše in enostavnejše. Warrior je model, ki ga uporablja tudi Ruben Lenten, ki je znan po svojih brutalnih podvigih in norih megaloopih. Mystic je letošnji model izdelal v treh barvah in za povrhu dodal še modro bel model z Len10 dizajnom.

 Mystic Trapez WARRIOR LEN10

 Mystic Trapez Warrior Yellow

 Mystic Trapez Green

 Mystic Trapez Warrior Black

5. Mystic MAJESTIC:

Majestic je najbolj dovršen model v celotni liniji Mystic trapezov. Model, ki ima vse in še več. Kot glavno prednost v primerjavi s predhodnimi modeli naj izpostavimo superiorno hrbtno podporo, ki je zagotovljena na dva načina. Trapez je na podlagi dolgoletnih izkušenj in anatomskih lastnosti telesa 3D predoblikovan. Za dodatno udobje po vaši meri pa v sredinskem in hrbtnem delu skrbi spominska pena. Seveda ima trapez tudi dve všiti zanki za varnostno vrvico, z neoprenom obložene robove, Spreader bar 3.0 in varnostni nožek. V kolikor svojemu hrbtu privoščite le najboljše je Majestic definitvno prava izbira za vas. V skrbi za hrbet se mu lahko približa le še Kosmodisk.

 Mystic Trapez Majestic 1

Mystic Trapez Majestic 2

 Mystic Trapez Majestic 3

Mystic Trapez  Black

 

ŽENSKI KITE TRAPEZI:

1. Mystic Dutches:

Pri ženskih trapezih Mystic na prvo mesto postavlja predvsem udobje in dobro oporo hrbta. Za udobje skrbijo z mehkim neoprenom oblazinjeni robovi in dobro oblazinejna notranjost trapeza. Za fiksiranje kljuke in preprosto zapenjanje skrbi 4 točkovno vpetje. Varnostno vrvico je mogoče pripeti na dve všiti kovinski zanki. Handlepass zanke na tem modelu ne bomo našli saj je na hrbtnem delu trapeza priročen ročaj, ki bo vsem kajtarjem dal možnost, da dekletom pomagajo varno v vodo. Letošnji model prihaja v vedno aktualni turkizni barvi.

Mystic Trapez Dutchess

2.  Mystic Diva:

Maksimalno udobje, vrhunska hrbtna opora in hadlepass zanka so ključne lastnosti tega trapeza, ki bo zadostil še tako zahtevne uporabnice. Tudi tukaj ni potrebno poudarjati, da ima trapez vse kar najdete pri modelu Dutchess. Torej, dodatno oblazinjene robove in notranjost, 4 točkovno vpetje in všiti zanki za varnostno vrvico. Pod kljuko je seveda priložen tudi varnostni nožek. Namesto ročaja boste na zadnjem delu našli hadlepass zanko. Le to je mogoče po potrebi odstraniti in se na tak način znebiti vseh, ki bi vam na vsak način želeli varno pomagati v vodo.

Mystic Trapez Diva

 

KITESKUL TV VIDEO – MYSTIC TRAPEZI 2015

 

[call_to_action url=”http://www.kite.si/kdo-smo/” button_text=”Piši nam!”]Ali tudi tebe mika, da bi kupil nov trapez? Pišite nam in pripravili ti bomo ugodno ponudbo.[/call_to_action]

 

OSTALA KITE OPREMA:

V kolikor ste začetnik in si želite več splošnih informacij o kite opremi odsurfajte sem.

Zahvala:
Za pomoč pri testu se zahvaljujemo trgovini Infinity Sport.