Pridruži se nam na pravem kitesurfariju po severni obali Brazilije. Pot bomo začeli v Fortalezi, ki je največje mesto v brazilski provinci Ceara in popotovanje nadaljevali preko manjših vasic Cumbuco in Paracuru do idilične vasi na sipini, Jericoacara. V 16 dneh bomo preizkusili vse najboljše in najbolj znane kite spote severne obale Brazilije.  Na svoj račun bodo prišli tako ljubitelji flat vode kot tudi vsi tisti, ki bi se radi preizkusili v jahanju valov. O neskončnih downwinderjih pa tako ali tako ne gre izgubljati besed.

 

[singlepic id=214 w=450 h= float=center]

 

Kdaj: 1. 11. 2012 – 18. 11. 2012

Kam: Fortaleza – Cumbuco – Paracuru – Jericoacoara

Program: natančen program najdete TUKAJ

 

Kajtanje v Braziliji:

Glavna prednost severne brazilske obale je seveda konstanten in močan veter ter neskončne peščene plaže. Obala nudi zelo različne kite spote za vse okuse. Od flat spotov v sladkih lagunah do pravih wave spotov na oceanu. Temperature so v tem letnem času idealne saj je ozračje podnevi segreto na prijetnih 30 stopinj, voda ima 25 stopinj. Da o lepih razgledih na kajterje in kajterke sploh ne izgubljamo besed.

Kite trip je namenjen vsem tistim, ki že obvladate osnove kajtanja. Za udeležbo na tripu je zahtevana (močno zaželjena) suverena vožnja v veter! Seveda pa bomo izbiro spotov prilagodili znanju udeležencev odprave.

 

Kite oprema:

Za Brazilijo je (predvsem v jesenskem času) značilen konstanten, vendar močan veter (20-30 vozlov). Priporočamo, da s seboj vzamete kajte manjših kvadratur (za kajterke cca 7m2, za kajterje 9m2). 90 % časa so v uporabi omenjene kvadrature. Seveda pa lahko pride prav tudi kak večji kite (12m) v kolikor bi se veter za dan ali dva utrudil 🙂

 

Cena: 860 EUR na osebo

V ceno je vključeno:

–          Prevoz na letališče in nazaj (Ljubljana-Milano Malpensa-Ljubljana)

–          15 nočitev z zajtrkom. Nastanitev v Brazilskih guesthausih – pausadah

–          Vsi transferji po Braziliji (Fortaleza-Cumbuco, Cumbuco-Paracuru, 4xkrat transfer Paracuru-Quebramar, Paracuru-Jericocoara, Jericocoara-Fortaleza)

–          Rent a Buggy (2dni Combuco, 8 dni Jericocoara)

–          Dnevni izleti na različne kite spote

–          Priprava in organizacija kite potovanja

Obvezna doplačila:

–          Zdravstveno zavarovanje v tujini

–          Strošek letalskega prevoza opreme*

–          Letalska karta (od 600-800 EUR)*

*Trenutno (20.5.2012) zelo ugodna cena z brazilsko družbo TAM (Milano-Sao Paolo-Fortaleza) 550 EUR. Prednost prevoznika TAM je tudi brezplačen prevoz kite opreme.

 

[singlepic id=215 w=450 h= float=center]

 

PRIJAVE:

Zbiramo do 1.8.2012 oz. do zapolnitve prostih mest. Število mest je omejeno na 8 oseb.

Ob prijavi je potrebno plačilo 200 EUR akontacije. Preostanek pa je potrebno poravnati najmanj 15 dni pred odhodom.

Za vsa dodatna vprašanja v zvezi z možnostmi plačila nas kontaktirajte na info@kite.si ali 040 473 180 (Janez).

Na voljo še 2 prosti mesti!