040 163 773info@kite.si
 • sl
 • en

Kajtanje na Sardiniji, Italija

Project 7 of 14

Sardinija je italijanski otok znan po čudovitih plažah, bogati zgodovini in prijaznih domačinih. Ljubiteljem vetrovnih vodnih športov pa je poznan po odlični vetrovni statistiki.

Prekrasen mediteranski otok je po svoji površini večji od Slovenije. Obala otoka skriva številne prekrasne plaže in lagune, ki poleg svojih lepot ponujajo odlične pogoje za kajtanje. Kot izhodišče za kajtarske podvige smo si izbrali manjšo vas na skrajnem jugozahodu otoka, v bližini slikovitega mesteca Saint Antioco in v neposredni bližini kajt spota Punta Trettu.

sardinija-01

# TOP PONUDBA

TOP KITE SPOT / ogromna kajt laguna, ki ponuja vrhunske pogoje za učenje in freestyle.

 


 

KITESKUL ADVANCED / odlična priožnost, da svoje znanje kajtanja dvignete na višji nivo.

# VETER IN SPOT

Kajtanje na Sardiniji je mogoče vse leto, vendar pa so zimske temperature lahko precej nizke. Prava kajt sezona se tako navadno začne konec marca in traja vse do novembra. Sardinija ponuja številne spote za različne ravni znanja, navdušila bo tako ljubitelje valov kot freestyle-a. Slednji bodo še posebej uživali na spotu Punta Trettu, v bližini katerega bomo nastanjeni. Na skrajnem jugozahodu Sardinije pa najdemo še druge kajt spote, ki delujejo na različne smeri vetra.

VELIKOSTI KAJTOV: 12 m2 za fante in 9m2 za punce

Punta Trettu ali ‘flat water paradise’ je definitivno eno boljših odkritij zadnjih sezon saj ponuja neverjetno vodno površino s plitko in povsem ravno vodo. Spot ima zaradi svoje edinstvene geografske lege tudi odlično vetrovno statistiko. Ker pa slika in video povesta več kot tisoč besed si oglejte kratek film iz lanske odprave na Sardinijo.


Uporaba kite spota:
15€

# LETALO + APARTMA

Proti glavnemu mestu Sardinije (Cagliari) bomo poleteli iz letališča Treviso pri Benetkah. V Cagliariju bomo prevzeli renta car in se odpeljali proti skrajnemu jugozahodu Sardinije, kjer bomo nastanjeni v kompleksu apartmajev v neposredni bližini kajt spota.

TerminDatumCena
Termin 12.9 do 9.9.2017 (7 dni)550€
Termin 29.9. do 16.9.2017 (7 dni)550€
Termin 316.9 do 23.9.2017 (7 dni)550€
Termin 42.9. do 16.9.2017 (14 dni)790€
Termin 59.9. do 23.9.2017 (14 dni)790€

V ceno aranžmaja je vključeno:

 • Letalski prevoz z letališkimi pristojbinami in taksami
 • 10 kg ročne in 15kg dodatne prtljage
 • Najem avtomobila za celoten čas bivanja
 • Nastanitev v 4 ali 5 posteljnih apartmajih

Obvezno doplačilo: Agencijski strošek prijave 15€

Neobvezno doplačilo: Letalski prevoz kajt opreme, prevoz do letališča.

V kolikor vam nastanitev v apartmajih ne odgovarja, je v neposredni bližini na voljo tudi manjši družinski hotel z restavracijo. Kontaktirajte nas in pripravili vam bomo ponudbo.

Oglaševana cena se lahko spremeni v skladu spremembo cen letalskega prevoza. Cena je določena na podlagi cene letalske karte na dan 12.1.2017.

Aranžma je organiziran v sodelovanju s turistično agencijo STA potovanja, Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana.

# KITE TEČAJI

SPOZNAVNI 
Tečaj je namenjen spoznavanju osnov, seznanitvi z opremo in varnostnimi pravili. Prav tako se boste seznanili z osnovami meteorologije, ki so pomembne za izbiro pravilnega kraja za kajtanje. Tečaj je primeren prav za vsakogar saj poteka na manjšem trening kajtu. Tečaj obsega 4 učne ure.

ZAČETNI
Začetni tečaj kajtanja je namenjen tistim, ki se želite spoznati s pravo dimenzijo kajtanja in okusiti svobodo drsenja po vodi. Od popolnega začetnika do pravega kajtarja vas popeljemo v samo petih dneh. V tečaju se boste naučili kajtati varno, hitro in učinkovito. Tečaj poteka v manjših skupinah (največ 3 tečajniki) z izkušenim inštruktorjem. V ceno tečaja je vključena tudi izposoja vse potrebne opreme. Ob zaključku vsak tečajnik prejme mednarodno IKO kiteboarder kartico. Tečaj obsega 15 učnih ur.

NADALJEVALNI
Nadalnjevalni tečaj kajtanja je primeren za vse tiste, ki želite nadaljevati z učenjem ali pa le obnoviti svoje znanje. V našem 3 dnevnem tečaju (10 učnih ur) boste hitro in varno osvojili vsa potrebna znanja za popolne užitke na vodi. V ceno tečaja je vključena tudi izposoja vse potrebne opreme.

NAPREDNI
Kiteskul Advanced program je namenjen vsem, ki že kajtate in si želite svoje znanje nadgraditi hitro in učinkovito. Tečaj poteka v manjših skupinah, delo poteka na individualnem nivoju in vključuje videoanalizo. Učenje je prilagojeno ravni znanja vsakega posameznika. Z nami boste napredovali hitro, učinkovito ter brez nepotrebnih padcev in poškodb.

sardinija_tabela-01

# NAMESTITVE

Matzzacara, Kite house

Pritlična hiša grajena v tradicionalnem italijanskem slogu, in razdeljena na dva dela. Nahaja se sredi palminih nasadov in ima čudovito urejen vrt z bazenom. Poslopje ponuja 8 apartmajev z različno velikimi kapacitetami.

Lega: Kitehouse se nahaja tik ob laguni, 10 min voznje stran od spota Punta Trettu. Do trgovine imamo le 5 min vožnje, do večjih mest Carbonia in St. Antioco pa 20 min.
Ponudba:

 • Bazen,
 • Wi-Fi,
 • parkirišče,
 • žar,
 • piknik prostor

Apartmaji: Vsi so opremljeni s kuhinjo, kopalnico in imajo teraso.

Menu