040 163 773info@kite.si
  • sl
  • en

Kajtanje na izlivu Neretve, Hrvaška

Project 5 of 14

Delta reke Neretve je znana predvsem po številnih nasadih mandarin in okusnih lubenicah. Zadnja leta pa postaja tudi pravo kajtarsko središče na Jadranu, saj se na izlivu reke v jadransko morje nahaja odličen kajt spot, s plitvo in ravno vodo. Odlična izbira za vse, ki iščete poletno kajt destinacijo v naši neposredni bližini.

neretva-01

# TOP PONUDBA

 

# VETER IN SPOT

V poletnih mesecih, v času lepega in stabilnega vremena na tem spotu piha termični veter maestral, ki je praviloma zelo konstanten in prihaja iz severozahodne smeri. Prične pihati v popoldanskih urah, umiri pa se ob sončnem zahodu. Jakost vetra je odvisna predvsem od stabilnosti vremena in temperaturnih razlik med morjem in kopnim.

VELIKOSTI KAJTOV: 12 m2 za fante in 9m2 za punce

Na voljo sta dva spota. Prvi leži neposredno ob izlivu Neretve, kjer se nahaja tudi peščena sipina s plitvino, za katero nastane povsem ravna voda, idealna za učenje in izvajanje freestyle trikov. Drugi kajt spot pa se nahaja v smeri izliva proti vasici Blace, kjer prav tako najdete obsežno plitvino. Vetra je na tem spotu praviloma nekoliko manj kot na spotu ob izlivu.

# DOSTOPNOST

Z avtomobilom: z odprtjem zadnjega dela Dalmatinske avtoceste, se je pot proti izlivu Neretve še nekoliko skrajšala. Za pot iz Ljubljane do vasice Blace, kjer je večina spalnih kapacitet, boste tako porabili od 5 do 6 ur. Ob ugodni napovedi se tako lahko na kajtanje odpravite tudi samo za podaljšan vikend.

# NAMESTITVE

Izbira namestitev v bližini kajt spota se v zadnjih letih izboljšuje, kljub temu pa še ne dosega standardov razvitih turističnih destinacij. Tako lahko izbirate predvsem med apartmaji v vasici Blace in avto kampom v bližini kajt spota. Cene namestitev se gibljejo med 10 in 15€ na osebo/noč? Več informacij o avtokampu pa dobite TUKAJ.

# KITE TEČAJI

SPOZNAVNI 
Tečaj kajtanja, ki je namenjen spoznavanju osnov, seznanitvi z opremo in varnostnimi pravili. Prav tako se boste v tečaju seznanili z osnovami meteorologije, ki so pomembne za izbiro pravilnega kraja za kajtanje. Tečaj je primeren prav za vsakogar, saj poteka na manjšem trening kajtu. Tečaj obsega 4 učne ure.

ZAČETNI
Začetni tečaj kajtanja je namenjen tistim, ki se želite spoznati s pravo dimenzijo kajtanja in okusiti svobodo drsenja po vodi. Od popolnega začetnika do pravega kajtarja vas popeljemo v samo petih dneh. V tečaju se boste kajtanja naučili varno, hitro in učinkovito. Tečaj poteka v manjših skupinah (največ 3 tečajniki) z izkušenim inštruktorjem. V ceno tečaja je vključena tudi izposoja vse potrebne opreme. Ob zaključku vsak tečajnik prejme mednarodno IKO kiteboarder kartico. Tečaj obsega 15 učnih ur.

NADALJEVALNI
Nadalnjevalni tečaj kajtanja je primeren za vse tiste, ki želite nadalje- vati z učenjem ali pa le obnoviti svoje znanje. V našem tridnevnem tečaju (10 učnih ur) boste hitro in varno osvojili vsa potrebna znanja za popolne užitke na vodi. V ceno tečaja je vključena tudi izposoja vse potrebne opreme.

NAPREDNI
Kiteskul Advanced program je namenjen vsem, ki že kajtate in si želite svoje znanje nadgraditi hitro in učinkovito. Tečaj poteka v manjših skupinah, delo poteka na individualnem nivoju in vključuje videoanalizo. Učenje je prilagojeno ravni znanja vsakega posameznika. Z nami boste napredovali hitro, učinkovito ter brez nepotrebnih padcev in poškodb.

# TERMINI

Naša ekipa bo na Neretvi v sledečih terminih:

TerminDatum
Termin 112.8.2017 do 20.8.2017
neretva_tabela-01

 

 

Svojo prijavo nam lahko pošljete na info@kite.si ali pa se prijavite preko spletnega obrazca.

Menu