040 473 180info@kite.si
 • sl
 • en

Kajtanje v Dakhli, Maroko

Project 6 of 11

neretva_slider-5

Dakhla je za mnoge izkušene kajtarje najbolša destinacija, saj ponuja odlične pogoje praktično skozi vse leto. Najverjetneje največja laguna na svetu, ki je primerna za kajtanje, nudi ogromno prostora za neskočno raziskovanje. Le nekoliko stran Atlantik prinaša perfektne valove za vse izkušene navdušence nad kajtanjem na valovih.

maroko-01

# TOP PONUDBA

VROČE / Odlična nastanitev v dvoposteljnih bungalovih tik ob laguni

UGODNO / Polni penzion le 450 €.

 


 

# VETER IN SPOT

Laguna direktno pred kompleksom bungalovov ponuja plitko vodo, ki je več kot primerna za učenje. Prav tako bodo nad razmerami navdušeni freestyle kajterji. Spot je odvisen od nihanja plime in oseke, kljub temu pa je vode vedno dovolj. Dno lagune je peščeno in brez skal in koral. Veter navadno piha vzporedno z obalo z leve, tako je spot zelo varen za vse začetnike. Prostora za brezskrbno vožnjo pa je vedno dovolj.

Najbližji wave spot imenovan Pointe de l’or je primeren za izkušenejše kajterje. Spot je od nastanitve odaljen le 10 min vožnje s terenskim vozilom. Spot ponuja odlične surf pogoje še posebej v zimskim mesecih.

Poleg omenjenih kite spotov je v bližni še nekaj drugim možnosti kot so kajtanje ob veliki beli sipini in dirkanje po popolnoma ravni vodi na tako imenovanem Speedspotu.

VELIKOSTI KAJTOV: 9m2 za fante in 7m2 za punce

Dakhla skozi vse leto ponuja prijetne temperautre, ki se gibljejo med 22 in 29 C°. Ob močnejšem vetru je občutek seveda nekoliko hladnješi, saj veter piha iz smeri hladnješega Atlantika. Ob dnevih z nekoliko manj vetra se temperature lahko prav prijetno dvignejo. Prav tako ne pozabite, da Dakhla leži v puščavi in da so noči temu primerno hladnejše. Zato ne pozabite s seboj vzeti tudi kakšnega puloverja in dolgih hlač.

Kot že omenjeno Dakhla leži ob Atlantiku, ki je s svojim hladnim tokom prav prijetno osvežujoč. Znotraj lagune je temperatura vode sicer nekoliko višja, kljub temu pa vsem priporočamo, da s seboj vzamejo vsaj kratko neoprensko obleko (priporočljiva je 3/2 mm dolga obleka).

Severni pasatni vetrovi zagotavljajo, da je Dakhla dobro prepihana skozi vse leto. Veter je najmočnejši od aprila do septembra, ko hitrosti vetra brez težav presežejo tudi 35 vozlov, vendar je tudi v preostalih mesecih statistika vetra izredno dobra.

# TRANSFER IN NASTANITEV

Proti Dakhli bomo poleteli iz Bologne ali Milana. Let je planiran z vmesnim postankom v Casablanci, a s pristankom na letališču v Dakhli smo tako rekoč že čisto blizu naše nastanitve. Tam nas čaka samo še kratek kombi prevoz do bungalovskega naselja tik ob laguni.

Bungalovsko naselje se nahaja med oceanom, laguno in puščavo, kilometre stran od kakršnekoli civilizacije, stran od vsakdanjega vrveža in hitenja. Na tem kraju se vam bo prav gotovo čas ustavil in lahko boste brezskrbno uživali vaše počitnice.

TerminDatumCena
Termin 119.2. - 26.2.2017 (7 dni) 450 €
Termin 226.2. - 5.3.2017 (7 dni)550 €
Termin 319.2.- 5.3.2017 (14 dni)910 €

V ceno aranžmaja je vključeno:

 • Transfer iz letališča v Dakhli do nastanitve in nazaj
 • Nastanitev v dvoposteljnih bungalovih tik ob laguni.
 • Polni penzion – zajtrk, kosilo, večerja
 • WI-FI je na voljo v skupnih prostorih

V ceno aranžmaja ni vključena letalska vozovnica do Dakhle. Cene povratnih letaskih vozovnic se gibljejo med 300 € in 400 €.

Obvezno doplačilo:

 • storage opreme, rescue in uporaba kajt spota – 50 €

Neobvezna doplačila:

 • prevoz do letališča
 • prevoz kajt opreme
 • šola kajtanja
 • najem kajt opreme

# KITE TEČAJI

SPOZNAVNI 
Tečaj kajtanja, ki je namenjen spoznavanju osnov, seznanitvi z opremo in varnostnimi pravili. Prav tako se boste v tečaju seznanili z osnovami meteorologije, ki so pomembne za izbiro pravilnega kraja za kajtanje. Tečaj je primeren prav za vsakogar, saj poteka na manjšem trening kajtu. Tečaj obsega 4 učne ure.

ZAČETNI
Začetni tečaj kajtanja je namenjen tistim, ki se želite spoznati s pravo dimenzijo kajtanja in okusiti svobodo drsenja po vodi. Od popolnega začetnika do pravega kajtarja vas popeljemo v samo petih dneh. V tečaju se boste naučili kajtati varno, hitro in učinkovito. Tečaj poteka v manjših skupinah (največ 3 tečajniki) z izkušenim inštruktorjem. V ceno tečaja je vključena tudi izposoja vse potrebne opreme. Ob zaključku vsak tečajnik prejme mednarodno IKO kiteboarder kartico. Tečaj obsega 15 učnih ur.

NADALJEVALNI
Nadalnjevalni tečaj kajtanja je primeren za vse tiste, ki želite nadaljevati z učenjem ali pa le obnoviti svoje znanje. V našem 3 dnevnem tečaju (10 učnih ur) boste hitro in varno osvojili vsa potrebna znanja za popolne užitke na vodi. V ceno tečaja je vključena tudi izposoja vse potrebne opreme.

NAPREDNI
Kiteskul Advanced program je namenjen vsem, ki že kajtate in si želite svoje znanje nadgraditi hitro in učinkovito. Tečaj poteka v manjših skupinah, delo poteka na individualnem nivoju in vključuje videoanalizo. Učenje je prilagojeno ravni znanja vsakega posameznika. Z nami boste napredovali hitro, učinkovito ter brez nepotrebnih padcev in poškodb.

maroko_tabela
Svojo prijavo nam lahko pošljete na info@kite.si ali pa se prijavite preko spletnega obrazca.

Menu