040 163 773info@kite.si
 • sl
 • en

Kajtanje v Braziliji

Project 4 of 14

Jeseni se vsako leto vračamo v vetrovno deželo z neskončnimi peščenimi plažami in sladkovodnimi lagunami. Če kajtate in še niste obiskali kajtarske meke, je letos odlična priložnost, da se nam pridružite! Preizkusili bomo vse najboljše in najbolj znane kajt spote severovzhodne brazilske obale. Temperature so v tem letnem času idealne, saj se ozračje podnevi segreje na prijetnih 30°C, voda pa ima 25°C. To je kajt trip, ki ga ne gre zamuditi!

brazilija-01

# TOP PONUDBA

Zakaj v Brazilijo potovati s Kiteskul? / ker imamo s kajtanjem v Braziliji izkušnje, poznamo spote in vetrovne / vremenske razmere.

# VETER

Brazilija je dežela, kjer vprašanje ‘Ali bo danes pihalo?’ postane brezpredmetno. V Braziliji od julija do januarja pihajo konstantni vetrovi – pasati, ki so zaradi specifičnih lokalnih pogojev dovolj močni za pravo kajtarijo.

VELIKOSTI KITEOV: 9m2 za fante in 7m2 za punce

# KITESKUL BRAZILIJA

Glede na vaše želje iz preteklih let smo se odločili, da letos ponudimo popolnoma prilagojen koncept počitnic v Braziliji.

# KITESURFARI

Na letališču v Fortalezi bomo prevzeli avtomobile, s katerimi bomo dva tedna raziskovali številne kajt spote. Tako bomo na našem popotovanju obiskali vse najbolj znane spote med katerimi so Barra Nova, Cauipe, Taiba, Quebra Mare, Lagoinha, Ilha de Guajiru in še številni drugi. Poleg tega pa verjamemo, da bomo tudi letos odkril še kakšen novi skriti kotiček.

Nastanjeni bomo v vasici Paracuru, ki je manjše mestece tik ob oceanu, uro in pol oddaljeno od Fortaleze. Za našo bazo smo ga izbrali, ker ima zaradi super lokacije v bližini vse najboljše kajt spote. Zase bomo imeli kar celo pousado, z bazenom, visečimi mrežami in okusnim zajtrkom.

Nekje na sredini izleta se prestavimo Iz Paracuru v Ilha de Guajiru, kjer bomo nastanjeni 4 dni. Tam bomo uživali v laguni, direktno pred apartmajem.

Naše raziskovanje kajt spotov bomo zaključili z 2 dnevnim izletom v Jericoacoaro (ali Jeri). To je magična vasica na sipinah, ki te enostavno očara. Idilične peščene ulice z majhnimi restavracijami in bari, sončni zahod na sipini, sadne capirinhe in capoeira. Organizirali bomo dnevne kajt tripe in downwinderje na različne spote v okolici, poleg kajtanja pa Jeri ponuja tudi vrsto drugih športnih aktivnosti, kot so windsurfing, SUP, slackline in surfanje. Ter seveda super žur!

V ceno aranžmaja je vključeno:

 • rent avtomobila za 14 dni
 • 8 nočitev v vasici Paracuru z zajterkom
 • 4 nočitve v vasi Ilha do Guijaru z zajterkom
 • 2 nočitve v vasi Jericoacoara z zajterkom
 • prevoz  Jijoca – Jericoacoaro
 • parkiranje avtomobila v Jijoci
 • organizacija in vodenje

Doplačila:

 • letalska karta do Fortaleze (cca. 650e)
 • prevoz do letališča
 • agencijski strošek prijave (15e)
 • izstopna viza iz Brazilije (cca. 25e)
 • strošek porabljenega goriva

 Neobvezna doplačila:

 • prevoz kite opreme z letalom
 • najem pick up automobila

# DOSTOPNOST

Z letalom: V Brazilijo poletimo iz Milana ali Benetk (z različnimi letalskimi prevozniki: Meridiana, Tap…itd.) na končno destinacijo – Fortalezo.

# KITE TEČAJI

ZAČETNI
Začetni tečaj kajtanja je namenjen tistim, ki se želite spoznati s pravo dimenzijo kajtanja in okusiti svobodo drsenja po vodi. Od popolnega začetnika do pravega kajtarja vas popeljemo v samo petih dneh. V tečaju se boste naučili kajtat varno, hitro in učinkovito. Tečaj poteka v manjših skupinah (največ 3 tečajniki) z izkušenim inštruktorjem. V ceno tečaja je vključena tudi izposoja vse potrebne opreme. Ob zaključku vsak tečajnik prejme mednarodno IKO kiteboarder kartico. Tečaj obsega 15 učnih ur.

NADALJEVALNI
Nadalnjevalni tečaj je primeren za vse tiste, ki želite nadaljevati z učenjem ali pa le obnoviti svoje znanje. V našem 3 dnevnem tečaju (10 učnih ur) boste hitro in varno osvojili vsa potrebna znanja za popolne užitke na vodi. V ceno tečaja je vključena tudi izposoja vse potrebne opreme.

NAPREDNI
Kiteskul Advanced program je namenjen vsem, ki že kajtate in si želite svoje znanje nadgraditi hitro in učinkovito. Tečaj poteka v manjših skupinah, delo poteka na individualnem nivoju in vključuje videoanalizo. Učenje je prilagojeno ravni znanja vsakega posameznika. Z nami boste napredovali hitro, učinkovito ter brez nepotrebnih padcev in poškodb.

# TERMINI IN CENE

TerminDatumCena
Kitesurfari26.10 - 9.11.2017770€
brazilija_tabela-01

Svojo prijavo nam lahko pošljete na info@kite.si ali pa se prijavite preko spletnega obrazca.

Menu